Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Joe Bidens son i ny skandal – ska ha rökt crack på klubb

Joe Bidens son i blåsväder.
Joe Bidens son Hunter, till vänster, har haft drogproblem under flera års tid.Foto: ANDY WONG / POOL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Förre vicepresidenten Joe Bidens son anklagas för att ha rökt crack på en strippklubb i Washington DC medan han fortfarande satt i styrelsen för ett Ukrainskt gasbolag.

Hunter Biden, 49, ska ha varit stamgäst och ”spenderat flera tusentals dollar” på strippklubben Archibald’s Gentlemen’s Club.
Hunter och hans tidigare uppdrag i Ukraina står i centrum för anklagelserna som riktas mot president Donald Trump, och som i sin tur lett till riksrättsutredningen.

Besöken på strippklubben i Washington DC ska ha skett regelbundet under Hunter Bidens tid i styrelsen på Burisma Holdings, ett av Ukrainas största naturgasföretag.

Vid ett tillfälle sent förra året misstänkte personalen på Archibald’s Gentlemen’s Club att Hunter Biden rökte crack i VIP-rummet.

– Det luktade bränd frigolit i VIP-rummet, säger säkerhetsvakten Ranko Petrovic till Page Six om Hunter Bidens besök.

– Vi såg inget olagligt. Efter att vi talade med honom slutade det lukta. VIP-personalen misstänkte att det var crack.

Historia av drogmissbruk

Hunter Biden, som lämnade Burisma Holdings tidigare i år, har en lång historia av drogproblem, rehab-besök och återfall.

År 2014 uteslöts han ut den amerikanska marinkårens reserv efter att ha testat positivt för kokain.

Han har tidigare berättat om hur han år 2016 återföll i missbruk och vid ett tillfälle hotades med pistol när han försökte köpa crack i Los Angeles.

Hunters roll i riksrättsutredningen

Donald Trump anklagas för att ha brutit mot amerikansk lag genom att försöka få Ukrainas president att ta fram negativ information om Joe och Hunter Biden.

Donald Trump anklagar Joe Biden för att ha hjälpt sin son på ett olämpligt sätt under sin tid som vicepresident under Barack Obama. 

Hunter Biden har erkänt att hans fars position kan ha haft något att göra med varför han blev erbjuden att sitta i Burisma Holdings styrelse år 2014, men förnekar anklagelser om att den förre vice presidenten agerat för att hjälpa honom.

Joe Bidens groda under debatten

Publikens skratt under debatten i Atlanta.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.