Joe Bidens pengar ska ha betalat för sonens sexköp

LIVE-TV: Senaste nytt med Expressen TV
USA:s president Joe Biden.
Foto: EUROPA PRESS/ABACA / STELLA PICTURES/EUROPA PRESS/ABACA
Presidentsonen Hunter Biden.
Foto: DEMOCRATIC NATIONAL CONVENTION / POLARIS/IBL

Hunter Bidens förflutna hemsöker USA:s president Joe Biden.

Enligt en ny rapport kan presidentens pengar finansierat sonens köp av sexuella tjänster, skriver sajten Washington Examiner.

Hunter Bidens förlorade laptop är en outsinlig källa till graverande information om presidentsonen, och en konstant huvudvärk för pappa Joe Biden.

Nu rapporterar den amerikanska högersajten Washington Examiner att president Biden under flera månaders tid skickade pengar till sonen - samtidigt som Hunter Biden köpte sexuella tjänster. 

I den bärbara datorns hårddisk fanns nämligen information om att pappa Biden under december 2018 till januari 2019 förde över drygt en miljon kronor till sin son, så att han kunde betala räkningarna.

Under perioden november 2018 till mars 2019 köpte samtidigt sonen sexuella tjänster för mer än 300 000 kronor.

Oklart om presidenten kände till

Det finns emellertid inga meddelanden sparade på datorn som bekräftar att Joe Biden kände till sexköpen, och finansieringen av sexköpen benämns av tidningen därför som ”oavsiktliga”.

Samtidigt har Hunter Biden låtit anlita en advokat, som fått i uppdrag att utreda om ”negativt innehåll” placerats på datorn efter det presidentsonen gjorde sig av med den.

Innehållet på datorn ses som viktigt för utredningen om skattebrott i Kina och Ukraina som Hunter Biden misstänks för.

Hunter Bidens skatteaffärer utreds: "En huvudvärk för Joe Biden"

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.