Joe Bidens agenter utreds efter utekväll i Sydkorea

LIVE-TV: Senaste nyheterna med Expressen TV
USA:s president Joe Biden under ett besök vid en kyrkogård i Seoul.
Foto: CHUNG SUNG-JUN / AP TT NYHETSBYRÅN

Två agenter ur den amerikanska säkerhetstjänsten har blivit hemskickade från Sydkorea efter att de hamnat i bråk med en taxichaufför under en utekväll, rapporterar CBS News.

Agenterna var i landet för att kratta manegen inför president Joe Bidens statsbesök.

Enligt CBS ska det röra sig om en specialagent och en säkerhetsspecialist vid amerikanska säkerhetstjänsten Secret Service, som ansvarar för presidentens säkerhet.

Agenterna ska enligt uppgifterna ha gett sig ut på en barturné i huvudstaden Seouls nattliv under torsdagen och då uppges en av dem hamnat i bråk med en taxichaufför.

Polis kallades till platsen för att lugna situationen men ingen av de inblandade ska vara misstänkt för något brott. Dock uppger en källa för CBS att agenterna skickats hem till USA och tillfälligt tagits ur tjänst.

Får inte dricka

Enligt uppgifterna kommer säkerhetstjänsten inte att utreda själva bråket utan enbart om agenterna varit berusade under incidenten – då de enligt regelverket inte får dricka alkohol tio timmar innan arbetstid.

Säkerhetstjänsten vill inte lämna några ytterligare kommentarer om händelsen.

– Eftersom detta är ett aktivt personalärende kommer vi inte att lämna några ytterligare kommentarer, säger Secret Services kommunikationschef Anthony Guglielmi i ett uttalande till CBS News.

Bidens svala hälsning till Kim Jong-Un

Spänt läge på Koreahalvön - hot om Nordkoreanska kärnvapentester.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.