Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Joe Biden kommer göra dig till fånge i ditt hem”

Donald Trump under ett kampanjmöte i Wisconsin under fredagen.Foto: MORRY GASH / AP TT NYHETSBYRÅN
Joe Biden talade i Minnesota under fredagen.Foto: ANDREW HARNIK / AP TT NYHETSBYRÅN

President Donald Trump trappar upp retoriken mot Joe Biden i valrörelsens slutspurt – och anklagar den demokratiske rivalen för att vilja stänga ner landet och döda den amerikanska drömmen. 

”Biden kommer att göra dig till fånge i ditt eget hem, och i ditt eget land”, twittrar Donald Trump. 

Under fredagskvällen twittrade USA:s president Donald Trump ut en ny svavelosande attack mot Demokraternas presidentkandidat Joe Biden – inför det stundande presidentvalet på tisdag. 

Anklagar Biden för att vilja stänga ner som i Frankrike

Detta i samband med att Donald Trump publicerade en ny kampanjfilm som hävdar att Joe Biden och Demokraterna vill stänga ner landet totalt – efter samma modell som i flera europeiska länder. 

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1322297825334497280

I kampanjfilmen rapporteras det om hur fransmän inte längre får lämna sina hem och om kravaller i Europa till följd av de tuffa restriktionerna. 

Restriktioner som Joe Biden nu vill importera till USA, enligt Trump. 

”Joe Biden kommer att stänga ner hela vårt land. Biden kommer att göra dig till fånge i ditt eget hem, och i ditt eget land. Bidens plan kommer att döda den amerikanska drömmen – Få med dina vänner, din familj, dina grannar och GE DIG UT OCH RÖSTA!”, twittrar Trump. 

Har tidigare fokuserat på korruptionsanklagelser mot Hunter Biden

Joe Biden har vid upprepade tillfällen attackerat Donald Trump för att försöka förringa viruspandemin och de höga dödstalen i landet, och inte ta sjukdomen på allvar. 

Donald Trump har till stor del ägnat sin kampanj åt att anklaga Joe Bidens son Hunter Biden för att ha ägnat sig åt korruptionsaffärer i Kina och Ukraina, och antytt att Joe Biden under sin tid som vicepresident varit inblandad i affärerna. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.