Joe Biden i tårar – lämnar Delaware för Vita huset

Biden bröt ut i gråt under talet i hemstaden.
Joe Biden i tårar.
Foto: EVAN VUCCI / AP TT NYHETSBYRÅN
USA:s tillträdande president håller tal i sin hemdelstat Delaware inför resan till Washington DC där han ska sväras in som president. Under talet bröt Joe Biden ut i tårar när han pratade om vad delstaten betytt för honom och hans familj.
Foto: CNN
Foto: CNN

USA:s tillträdande president håller tal i sin hemdelstat Delaware inför resan till Washington DC där han ska sväras in som president.

Under talet bröt Joe Biden ut i tårar när han pratade om vad delstaten betytt för honom och hans familj.

– Det är personligt, att vår resa framåt startar här.

– Ursäkta känslorna.

Det är inte första gången Joe Biden lämnar Delaware för Vita huset i Washington DC. Men sen Barack Obamas administration lämnade över till Donald Trump i januari 2017 har Biden tillbringat sin tid i Delaware.

– Jag vet att det är mörka tider, men det finns alltid ett ljus. Det har den här delstaten lärt mig, sa Joe Biden bland annat i sitt avskedstal på tisdagen.

– I vår familj kommer värderingarna vi delar, de vi försöker vara, sättet vi ser på världen, hemifrån. Allt kommer från Delaware.

Sen bröt han ut i tårar:

– Jag är hedrad att vara er nästa president och överbefälhavare. Och jag kommer alltid vara en stolt son av delstaten Delaware.

Joe Biden: Min son borde blivit president

Talet var känslosamt för Biden av flera anledningar, och hans ögon tårfylldes flera gånger. Talet hölls på en militärbas döpt efter hans döde son, Beau Biden. Sonen, som dog av en hjärntumör 2015, var major vid Delawares nationalgarde.

– Ursäkta känslorna ... men när jag dör, kommer Delaware vara skrivet i mitt hjärta. Det är i allas hjärtan i familjen Biden. Ni har alltid funnits där för oss, jag är stolt. Stolt, stolt, stolt att vara en son av Delaware. Och jag är ännu stoltare över att stå här, och göra det här från major Beau Bidens bas.

– Jag är bara ledsen för en sak: Att han inte är här. För vi skulle ha gjort honom till president.

Joe Biden kommer att bli USA:s 46:e president. Här är några händelser från Kennedy till Trumps invigningsceremoni:
Joe Biden höll tal på minnesstunden för covid-19-offer.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.