Favoriten höll för trycket – efter upphämtningen

Joe Biden och Kamala Harris möttes i nattens debatt.
Foto: EDWARD M. PIORODA / CNN / POLARIS POLARIS IMAGES
Joe Biden var bättre än förra gången, men ändå ingen klar vinnare, enligt amerikanska medier.
Foto: PAUL SANCYA / AP TT NYHETSBYRÅN

Joe Biden vann gårdagens Demokratdebatt – eftersom han inte förlorade, skriver ett flertal amerikanska medier.

Den som snarare hyllas för ett gott jobb är senatorn Cory Booker som ett flertal gånger gick i klinch med den före detta vicepresidenten.

”Biden är fortfarande i ledning, tills att någon kan bevisa motsatsen”, skriver New York Times.

Storfavoriten Joe Biden lyckades återigen inte att leva upp till förväntningarna under den andra stora debatten mellan Demokraternas presidentkandidater i Detroit, Michigan, skriver amerikanska medier i sina analyser.

Ett flertal experter slår fast att han ändå ses som en vinnare eftersom han gjorde bättre ifrån säg än vid den första debattrundan i Miami, Florida.

CNNs redaktör Chris Cillizza hyllar Cory Booker, Tulsi Habbard och Julian Castro som de som klarade sig bäst i debatten, och skriver att han visserligen sätter Joe Biden i vinnarkolumnen – men med knapp marginal.

”Å ena sidan var Biden SÅ mycket mer aktiv, energisk och kraftfull i den här debatten än i den första i Miami. Men endast det gör honom inte till en vinnare. Sanningen är att det var en djupt ojämn debatt för den före detta vicepresidenten.”

Joe Biden och Cory Booker gick i klinch under debatten i Detroit.
Foto: PAUL SANCYA / AP TT NYHETSBYRÅN

Retoriska slag

NBC News skriver att Cory Booker ”kan ha hittat sitt verkligt stora moment” i gårdagens debatt där han fick in retoriska slag mot både Biden och Trump och tog emot dem från den senare ”på balanserad köl, snabb i tanken och gott humör”. 

Joe Biden å andra sidan var ojämn men gick på Kamala Harris tillräckligt effektivt för att lugna sina supportrar, enligt NBC News analys.

Den förre vicepresidenten ”gjorde ett okej jobb” och det kan ha räckt, skriver New York Times. ”Han är fortfarande i ledning, tills någon kan bevisa motsatsen.”

”Långt ifrån perfekt, och sällan direkt stabil, men Mr Biden lyckas ändock att nå åtminstone några av de mål som verkade svåra att nå förra gången”, skriver de.

New York Posts analytiker, debattexperten Christina Greer, utnämnde New Jerseys senator Cory Booker och Julián Castro, USA:s före detta bostadsminister som vinnare, men att det var ett dött lopp.

– De var tydliga och bestämda, fick in några definitiva stötar och var konkreta i sin kritik mot presidenten, sa hon efter debatten.

Joe Biden däremot ”trampade vatten”, enligt nyhetssajten.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.