Friskolan Lyftet i Gävle. Foto: Roger Nilsson
Friskolan Lyftet i Gävle. Foto: Roger Nilsson

Jodel-hot mot skola i Gävle – håller stängt

Publicerad

Efter hotet mot Örebro universitet har nu även en skola i Gävle hotats via Jodel.

Enligt hotet kommer måndagen vara en dag att "komma ihåg" står det i meddelandet.

Skolan har nu stängts på grund av hotet.

En ung flicka har erkänt att det var hon som skickade ett hot via appen Jodel mot Örebro universitet på söndagen. Nu har ännu ett hot riktats mot en skola genom appen.

Enligt polisens hemsida har en okänd person riktat hot mot friskolan Lyftet i Andersberg i Gävle.

"Den 25:e januari kommer att bli en dag för friskolan lyftets elever att komma ihåg..boom", ska det ha stått i meddelandet.

Polisen uppger att personen som upptäckte hotet har kontaktats och att flera patruller har varit på plats vid friskolan utan att hitta några fynd som tyder på ett hot. Skolan har ändå valt att hålla stängt under måndagen efter hotet, vilket har kommunicerats till berörda föräldrar och elever.

"Lyftet kan inte riskera säkerheten för skolans elever och lärare och har därför, i samråd med polisen, valt att hålla skolan stängd under måndagen", går det att läsa på skolans hemsida.

Friskolan Lyftet har elever från förskoleklass till årskurs nio. En förundersökning har nu inletts gällande olaga hot mot grupp.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag