Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Jobb sökes – tidigare Vänsterledare finnes

SÖKER JOBB. Här är det - Lars Ohlys cv som förhoppningsvis ska ge honom ett jobb. Foto: Sven Lindwall

Har du ett ledigt jobb? Ring Lars Ohly.

Efter valet slutar han i riksdagen och behöver en ny försörjning.

Den förre Vänsterledaren har redan sökt två jobb - men fått nej.

- Jag ska träffa vd:n på SJ. Jag är ju tjänstledig därifrån, så jag ska prata med honom om eventuella möjligheter att arbeta för SJ, säger Lars Ohly till Bekantas bekanta.

CURRICULUM VITAE

NAMN: Lars Ohly.

Ålder: 56.

Erfarenheter: Har jobbat som spärrvakt, tågvakt och tågmästare på SJ. Var även fackligt engagerad. Har haft en lång rad positioner i Vänsterpartiet, såsom partisekreterare, riksdagsledamot och partiledare.

Söker: Gärna jobb inom en folkrörelse eller myndighet, där jag får jobba med frågor jag brinner för. Kulturminister är också intressant. PR-konsult eller landshövding är inte aktuellt.

Övrigt: Vill bo kvar i Stockholm. Aktiv i sociala medier. Gillar fotboll, i synnerhet Djurgården, och humor, i synnerhet Magnus Betnér. Är oftast glad och skämtsam, men kan surna till om jag upplever orättvisor.

Lars Ohly slutar i riksdagen efter valet och letar nu därför med ljus och lykta efter ett jobb. Han ska träffa vd:n på SJ inom kort - bland annat för att diskutera jobb.

Han kommer inte att gå tillbaka till sitt gamla arbete som konduktör, men andra tjänster inom företaget utesluter han inte.

- SJ är ett relativt stort företag, med många andra tjänster, så vi kan diskutera det. Men jag är också ute och fiskar efter andra jobb, för jag tänker inte leva på riksdagspensionen, säger Lars Ohly till Bekantas bekanta.

Sökt två jobb

Hittills har jobbjakten inte varit lyckosam.

- Jag har sökt två jobb, som jag inte har fått, säger Lars Ohly.

Nu kan han tänka sig något inom en folkrörelse eller en myndighet.

Jobbet som kulturminister vore också lockande, om Vänsterpartiet skulle hamna i en rödgrön regering efter valet i september.

- Det skulle inte alls vara fel. Att bli minister är lite av att kröna en politisk karriär, säger Lars Ohly.