SÖKER JOBB. Här är det - Lars Ohlys cv som förhoppningsvis ska ge honom ett jobb. Foto: Sven Lindwall
SÖKER JOBB. Här är det - Lars Ohlys cv som förhoppningsvis ska ge honom ett jobb.  Foto: Sven Lindwall

Jobb sökes – tidigare Vänsterledare finnes

Publicerad

Har du ett ledigt jobb? Ring Lars Ohly.

Efter valet slutar han i riksdagen och behöver en ny försörjning.

Den förre Vänsterledaren har redan sökt två jobb - men fått nej.

- Jag ska träffa vd:n på SJ. Jag är ju tjänstledig därifrån, så jag ska prata med honom om eventuella möjligheter att arbeta för SJ, säger Lars Ohly till Bekantas bekanta.

Lars Ohly slutar i riksdagen efter valet och letar nu därför med ljus och lykta efter ett jobb. Han ska träffa vd:n på SJ inom kort - bland annat för att diskutera jobb.

Han kommer inte att gå tillbaka till sitt gamla arbete som konduktör, men andra tjänster inom företaget utesluter han inte.

- SJ är ett relativt stort företag, med många andra tjänster, så vi kan diskutera det. Men jag är också ute och fiskar efter andra jobb, för jag tänker inte leva på riksdagspensionen, säger Lars Ohly till Bekantas bekanta.

Sökt två jobb

Hittills har jobbjakten inte varit lyckosam.

- Jag har sökt två jobb, som jag inte har fått, säger Lars Ohly.

Nu kan han tänka sig något inom en folkrörelse eller en myndighet.

Jobbet som kulturminister vore också lockande, om Vänsterpartiet skulle hamna i en rödgrön regering efter valet i september.

- Det skulle inte alls vara fel. Att bli minister är lite av att kröna en politisk karriär, säger Lars Ohly.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag