Joanna, 30, erkänner: Har mördat tre män

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Joanna Dennehy, 30, erkänner att hon har mördat tre män i Cambridgeshire i England. – Jag har erkänt mig skyldig, och så är det med det.
Foto: POLISEN

I våras hittades tre män knivmördade i diken på landsbygden i Cambridgeshire i England.

Nu har Joanna Dennehy, 30, erkänt morden, rapporterar Sky News.

Den unika kvinnliga seriemördaren medger också två knivattacker mot män som överlevde.

I mars i år hittades Kevin Lee, 48, död i ett dike i Newborough, Cambridgeshire.

Misstankarna riktades direkt mot paret Gary Richards, 47, och Joanna Dennehy, 30. Paret hade bott i ett hus som Kevin Lee ägde och som han beslutat skulle utrymmas för renovering.

De efterlystes och deras bilder publicerades i brittiska tidningar. Det var inte svårt för allmänheten att känna igen dem. Richards är hela 220 centimeter lång och Dennehy har en grön tatuering i ansiktet.

Bara efter ett dygn greps de – efter att Dennehy attackerat två män i Herefordshire med kniv.

Därmed blev hon direkt polisens huvudmisstänkta i en utredning som kom att utökas med ytterligare två mordfall dagen efter.

Då hittades John Chapman, 56, och Lukasz Slaboszewski, 31, döda i ett dike några kilometer från platsen där Kevin Lee hittades. Chapman och Slaboszewki hade bott med Stretch och Dennehy i huset som Kevin Lee ägde.

Väldigt få detaljer om hur morden gått till har kommit ut, men när åtal väcktes mot Dennehy i maj meddelade åklagaren att Slaboszewki mördats med ett knivhugg i hjärtat 19 maj och att Lee och Chapman mördats tio dagar senare.

Under måndagen påbörjades rättegången i Old Bailey i London. Då överraskade Joanna Dennehy alla, även sin advokat, genom att erkänna brotten, skriver brittiska Metro.

– Jag har erkänt mig skyldig, och så är det med det, sa hon till domaren, enligt The Guardian.

Gary Richards är åtalad för att ha förhindrat en värdig begravning för offren och för inblandning i de två mordförsöken i Herefordshire. Han förnekar även fortsättningsvis brotten.

Kvinnliga seriemördare

Seriemördare är sällsynta och kvinnliga sådana ännu mer så.

Enligt FBI står seriemördare generellt för omkring en procent av alla mord som begås i USA. Och av 416 kända seriemördare i USA mellan 1800 och 2004 var 64 kvinnor.

Bland de mest kända fallen i USA finns framför allt kvinnor som mördat på vårdhem eller sjukhus, samt kvinnor som mördat flera makar.

Det mest uppmärksammade fallet är Aileen Wournos, född 1956, som avrättades 2002 för att ha skjutit ihjäl sju män. Hennes liv skildras i filmen "Monster" från 2003, som gav huvudrollsinnehavaren Charlize Theron en Oscar.S

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.