Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Jimmy Carter till sjukhus för hjärnoperation

Tre nyheter att hålla koll på i dag.
Foto: JOHN AMIS / AP/ TT

USA:s tidigare president Jimmy Carter har lagts in på sjukhus för att opereras.

Läkarna på sjukhuset i Atlanta behöver lätta på trycket i hjärnan efter blödningar orsakade av tidigare fallolyckor.

Jimmy Carter, 95, lades in på sjukhus i Atlanta på måndagskvällen, lokal tid, och kommer att opereras under tisdagen. Läkarna ska operera den tidigare presidenten för att lätta på trycket i hjärnan efter blödningar som orsakats av hans tidigare fallolyckor, meddelar the Carter Center.

https://twitter.com/CarterCenter/status/1194071489454202881?s=20

Flera fallolyckor för Jimmy Carter

Tidigare i år blev den 95-åriga Jimmy Carter den äldsta presidenten i amerikansk historia, men han har också under året drabbats av två fallolyckor som tvingat honom till sjukhusvistelser. I maj behövde han opereras efter ett fall då han bröt höften. Förra månaden tvingades han tillbaka till sjukhus efter ytterligare ett fall, då han bröt ett bäckenben. Då visade han snabbt upp i offentligheten igen – med blåtira och ett bandage kring huvudet – när han deltog i ett välgörenhetsbygge i Nashville.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.