Jimmie Åkesson befann sig i närheten av explosionen vid MOOD-gallerian. Foto: Sven LindwallJimmie Åkesson befann sig i närheten av explosionen vid MOOD-gallerian. Foto: Sven Lindwall
Jimmie Åkesson befann sig i närheten av explosionen vid MOOD-gallerian. Foto: Sven Lindwall
Explosionen som hördes i närheten av Norrlandsgatan i centrala Stockholm på tisdagskvällen fick räddningstjänst och polis att rycka ut.Explosionen som hördes i närheten av Norrlandsgatan i centrala Stockholm på tisdagskvällen fick räddningstjänst och polis att rycka ut.
Explosionen som hördes i närheten av Norrlandsgatan i centrala Stockholm på tisdagskvällen fick räddningstjänst och polis att rycka ut.
Enligt polisens pressinformatör Carina Skagerlind har fasaden på MOOD-gallerian skadats och en ruta har spräckts på en bil.Enligt polisens pressinformatör Carina Skagerlind har fasaden på MOOD-gallerian skadats och en ruta har spräckts på en bil.
Enligt polisens pressinformatör Carina Skagerlind har fasaden på MOOD-gallerian skadats och en ruta har spräckts på en bil.

Jimmie Åkesson: "Det var en rejäl smäll"

Publicerad

Jimmie Åkesson var i närheten av MOOD-gallerian när smällen hördes.

SD-ledaren befann sig hos en kollega på Norrlandsgatan.

"Det var en rejäl smäll. Måttligt med rök på Mäster Samuelsg ut mot Norrlandsgatan", skriver han på Twitter.

Samtidigt visar videon ovan hur smällen skakar Stockholm – och hur vittnen reagerar.

Explosionen som hördes i närheten av Norrlandsgatan i centrala Stockholm på tisdagskvällen fick räddningstjänst och polis att rycka ut.

Enligt polisens pressinformatör Carina Skagerlind har fasaden på MOOD-gallerian skadats och en ruta har spräckts på en bil.

– I nuläget känner vi inte till några personskador. Men uppenbarligen är det något som har exploderat, säger hon.

Jimmie Åkesson befann sig i närheten av explosionen.

"Det var en rejäl smäll", skriver han på sitt Twitter-konto.

SD-ledaren befann sig hos en kollega på Norrlandsgatan, skriver han på Twitter till Expressens Niklas Svensson.

Ytterligare en riksdagsledamot, Hanif Nali från Moderaterna, befann sig i närheten. Även han twittrade om explosionen.

"Explosion utanför i Mood Gallerian. Stor blixt och rökmoln. Ingen skadad. Polis på plats. Folk helt skräckslagna."

 

 

 

 

Larmet om smällen kom in 18.28 och flera vittnen berättar om explosionen.

Vittnet efter explosionen i centrala Stockholm: "Otroligt kraftig smäll"

Peter Larsson arbetar i närheten och satt vid sitt skrivbord när han hörde smällen.

– Rutorna började skaka och jag flög upp från stolen på en gång. Det blev panik ute på gatan, folk sprang från alla håll, säger han och fortsätter:

– Man förstod ju inte vad som hade hänt, man börjar ju tänka på det värsta. Det var en otroligt kraftig smäll.

"Hela gallerian skakade"

En annan som såg explosionen var Helin Aldur – som vittnar om paniken.

– Hela gallerian skakade. Vi såg hur folk sprang, så vi rusade också ut, säger ögonvittnet Helin Aldur, 23.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag