Jim hittade sin stulna hund

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Femårige Blackie pussar glatt sin husse efter äventyret i den stulna bilen. Och Jim Nielsen vill tacka alla som varit till stöd och hjälp i jakten efter familjens stulna hund.
Foto: Stefan Lindblom/ Hbg-Bild

HELSINGBORG. Chansningen gick hem.  

På sin sista spaningsrunda i Köpenhamn hittade Jim Nielsen själv sin stulna budbil. 

När polisen grep föraren kunde man också spåra försvunna hunden Blackie. 

- Jag är obeskrivligt lättad. Nu har han fått festa på svenska köttbullar, säger husse Jim efter fem oroliga dygn.

Det var i tisdags som Jim Nielsen var med sin budbil mitt i centrala Köpenhamn. Och som vanligt hade han med sig sällskapet Blackie, en blandning av bordercollie och rottweiler.

 När han lämnat sin leverans och kom ut från kunden såg han bilen försvinna nedför gatan - med hunden i.

 - Så i lördags fick vi samtal från dansk polis om att min bil setts köra omkring vid Klampenborg norr om Köpenhamn, berättar Jim Nielsen. Då var vi tre bilar som körde från Sverige för att leta.

Tog en sista sväng

 När det började mörkna åkte två av bilarna tillbaka medan Jim och sambon Gitte beslöt att ta en sista runda i Köpenhamn. 

 - Då såg vi plötsligt vår gula bil komma körande från Vesterbro. Vi hakade på och kontaktade samtidigt polis. När de sedan stannade på en tvärgata kunde vi tillsammans med polisen blockera fordonet.

 Polisen grep föraren som fick handfängsel. 

 Och när en kvinnlig bekant dök upp kunde hon berätta var var hunden fanns.

 - Hon berättade att biltjuven hade lämnat den hos en kompis på ett härbärge. 

 Jim och Gitte satt sedan spänt och väntade i två och en halv timme innan polisen hörde av sig - de kunde åka och hämta Blackie på Bellahöjs polisstation. 

 - Både poliserna och Blackie var glada. Och jag kan inte se att han skulle farit illa de dygn han varit bortrövad.

Åker på semester

 Väl hemma i Helsingborg igen slapp Blackie det vanliga torrfodret och fick lyxa till det mer riktiga svenska köttbullar.

 - Och i dag måndag drar vi iväg en vecka med vår husbil alla tre. Blackie älskar att vara vid den klippiga kusten kring Varberg, säger en överlycklig Jim Nielsen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.