Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Jill Bidens stöd för maken i slutspurten

Jill Biden: "Jag visste inte om jag skulle känna lycka igen".
Jill Biden på ett kampanjmöte i Morrisville, Pennsylvania.
Foto: PHIL MCAULIFFE / POLARIS POLARIS IMAGES
Melania Trump talade på det republikanska konventet i augusti.
Foto: SPLASHNEWS.COM / STELLA PICTURES / SPLASH NEWS

Jill Biden har trappat upp sitt stöd för Joe Biden i slutspurten inför presidentvalet – samtidigt som Donald Trump riktar in sig på hennes familj.

– Det amerikanska folket vill inte höra den här smutskastningen mot min familj, säger hon, till ABC News.

Melania Trump har däremot varit osynlig, när hennes make kämpar för att få kvinnornas röster.

Hittills i oktober har Jill Biden, 69, hållit i 25 kampanjmöten i åtta amerikanska delstater som kan bli avgörande i presidentvalet om mindre än två veckor, enligt ABC News.

Även om hennes make sedan 43 år tillbaka leder i opinionsmätningarna har hon inte tagit ut segern i förskott.

– Jag känner mycket positiv energi, men vi tar inget för givet, säger Jill Biden, till ABC News.

Jill Biden trappar upp stödet för Joe Biden

President Donald Trump har inför valet gått hårt åt Joe Biden, 77, och hans familj, som Trump anklagar för att ha utnyttjat sin politiska position.

– Det amerikanska folket vill inte höra den här smutskastningen mot min familj. De är mitt uppe i allt detta kaos och försöker komma på hur de ska få mat på bordet, säger hon, till ABC News.

Samtidigt som Donald Trump kämpar för att få de amerikanska kvinnornas röster har hustrun Melania Trump varit osynlig i valrörelsen. Hon har under sin tid som USA:s första dam ofta undvikit rampljuset och den senaste tiden har sjukdom hållit henne borta.

Melania Trump ställde in kampanjmöte

Senast på tisdagen ställde hon in ett kampanjmöte på grund av att hon inte mådde tillräckligt bra efter att hon och maken smittats med coronaviruset. Det skulle ha varit hennes första kampanjmöte på flera månader.

– Mrs Trump fortsätter att känna sig bättre för varje dag medan hon återhämtar sig från covid-19, men har en hosta som dröjer sig kvar och för att vara extra försiktig kommer hon inte resa i dag, sa Melania Trumps stabschef Stephanie Grisham, enligt CNN. 

Allt om det amerikanska valet och slutdebatten mellan kandidaterna.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.