Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Jill Biden stöttas efter hånfulla uppmaningen

Jill Bidens viskning under makens tal
Jill Biden.
Foto: MARK REINSTEIN/SHUTTERSTOCK / MARK REINSTEIN/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Joe och Jill Biden.
Foto: MATT ROURKE / AP TT NYHETSBYRÅN

Sluta kalla dig doktor, Jill Biden – det låter som en bluff.

Så lyder uppmaningen till tillträdande presidenten Joe Bidens fru i en debattartikel i Wall Street Journal.

Men Biden får rejält med stöd – och debattören kallas allt från ”kvinnofientlig” till ”bisarr”.

Debattartikeln, som skrivits av författaren Joseph Epstein, inleds i en raljant ton:

”Madame första dam ... fru Biden ... Jill ... lilla gumman: du ska få ett gott råd om något som kan verka vara mindre betydelsefullt – men inte oviktigt som jag ser det. Finns det någon chans att du kan sluta kalla dig ’doktor’ framför ditt namn?”

Epstein ironiserar över att Biden använder sig av titeln ”doktor”. Jill Biden har en doktorsexamen från University of Delaware och har länge undervisat i engelska.

”’Doktor Jill Biden’ både låter och känns som en bluff, för att inte tala om en smula lustigt”, skriver Epstein och fortsätter:

”En vis man sade en gång att ingen borde kalla sig doktor om han inte har förlöst ett barn. Fundera över det, doktor Jill, och dumpa ’doktor’ fortsättningsvis.”

Debattartikeln i Wall Street Journal.

”Jag är äcklad”

”Joseph Epstein” och ”Dr. Biden” trendade som nummer ett respektive tre på Twitter i USA efter debattartikelns publicering. Jill Biden har fått mycket stöd sedan publiceringen, skriver The Hill.

Chasten Buttigieg, make till Pete Buttigieg som försökte bli demokraternas presidentkandidat i år, länkade till artikeln på Twitter och kommenterade:

”Författaren kunde använt betydligt färre ord och bara skrivit ’du vet, på min tid behövde vi inte respektera kvinnor’.”

https://twitter.com/Chasten/status/1337776851423551489?ref_src=twsrc%5Etfw

”Joseph Epsteins kvinnofientliga debattartikel om doktor Jill Biden är lika verklighetsfrånvänd och irrelevant som han själv är”, skriver Chelsea Steiner på The Mary Sue.

”Arrogant, sexistiskt och elitistiskt skitsnack”

Flera läkare uttryckte också sitt stöd för att Jill Biden ska fortsätta använda titeln ”doktor”.

”Jag är äcklad men inte förvånad över att Wall Street Journal publicerar det här skräpet”, skriver läkaren Dara Kass på Twitter.

Epsteins debattartikel har rubriken ”Finns det en doktor i Vita huset?” Baltimore Sun svarar i en ledare med rubriken ”Ja, det finns en doktor i huset”.

TMZ kallar debattartikeln ”bisarr och sexistisk”.

Kolumnisten Tanya Akim beskriver i en sarkastisk replik i Forbes hur kvinnofientlighet kan påverka ens mentala hälsa.

Jill Bidens talesperson Michael LaRosa beskrev Epsteins debattartikel som ”ganska vidrig” medan Joe Bidens presschef Kate Bedingfield kallade den ”arrogant, sexistiskt och elitiskt skitsnack”.

https://twitter.com/KBeds/status/1337892006413131776?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1337892006413131776%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.newsweek.com%2Fteam-biden-slams-wsj-op-ed-urging-jill-drop-dr-title-patronizing-sexist-elitist-1554371
Jill Biden öppnar upp om sonens död

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.