Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Jill Biden förbereder julen – tog emot enorm julgran

Jill Biden tog emot julgranen som ska stå i Vita huset.
Foto: JIM LO SCALZO / EPA / TT
Nu ska Jill Biden för första gången pynta Vita huset inför jul.
Foto: JIM LO SCALZO / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Melania Trumps julpynt väckte uppmärksamhet.
Foto: ANDREA HANKS / THE WHITE HOUSE / POLARIS

Jill Biden förbereder sig för sin första jul i Vita huset.

Traditionsenligt tog USA:s first lady emot julgranen när den levererades till Vita huset.

Den pampiga, fem och en halv meter höga Virginiagranen levererades till Vita huset, dragen på vagn av lika pampiga Clydesdale-hästar. 

Enligt tradition ska USA:s first lady inspektera julgranen när den kommer till presidentens residens, vilket Jill Biden, likt sina företrädare gjorde. 

– Det är vackert, verkligen magnifikt, sa Jill Biden till de samlade reportrarna och bröt av en kvist som hon gav till Beau, presidentens sonson. 

Granen fördes senare in till Vita husets ovala blå rum, där det kommer att dekoreras – liksom andra rum och korridorer i Vita huset – av Jill Biden. Julpyntandet kommer sedan att visas upp offentligt efter Thanksgiving. 

Melania Trump hånades för sitt julpynt

Traditionen att julpyntandet görs av presidenthustrun startades av Jackie Kennedy 1961 och möts alltid av stor nyfikenhet. Jill Bidens företrädare Melania Trump blev uppmärksammad och hånad för sina något speciella helröda eller helvita jularrangemang, som jämfördes med Handmaid's Tale eller The Shining. Melanias Trump och den eventuella kontrasten som väntar är något många användare på sociala medier uppmärksammar nu när det är dags igen.

https://twitter.com/MikeSington/status/1463244334023647232?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1463244334023647232%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fd-1975850902463686109.ampproject.net%2F2111060251009%2Fframe.html

I en uppmärksammad ljudupptagning, som läcktes förra året av hennes tidigare vän och rådgivare Stephanie Winston Wolkoff, berättade Melania Trump hur hon kände inför att pynta Vita huset.

– Jag jobbar arslet av mig med alla julgrejer. Vem f-n bryr sig om julgrejer och pynt? Men jag måste, eller hur? 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.