Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Jesus "överlevde" jordbävningen

Jesus-statyn som "överlevde" när taket i kyrkan rasade in bars som i en procession och hyllades. Nu talar invånarna om mirakel.
Foto: Mariana Bazo

Jordbävningen i Peru fick San Clemente-kyrkans tak att falla ner och döda 150 människor. 

Som av ett mirakel "överlevde" en Jesusstaty i mänsklig storlek. 

- Det faktum att han är här visar att Jesus lever vidare för att kämpa mot tragedier, säger Lourdes Girau, 42.

540 människor omkom och 1 500 skadades av jordbävningen i Peru. Mer än 85 procent av hemmen i kuststaden Pisco förstördes.

 Totalt kollapsade över 35 000 hem.

 När jordbävningen, som mätte 8,0 på Richterskalan, slog till var ett stort antal människor på begravning i San Clemente-kyrkan i Pisco.

Taket rasade in


 I olyckan dog 150 människor när taket rasade in.

 Men Piscoborna har mitt i tragedin funnit hopp. Räddningsarbetarna upptäckte att kyrkans helgonstatyer, krucifix och en Jesusstaty i mansstorlek hade klarat sig oskadda. Som i en procession bar människorna de ”överlevande” statyerna. Sorg och glädje blandades när känslorna trängde fram.

"Herren är närvarande"


 - Herren är närvarande här hos oss, tillsammans med helgonen, säger 69-åriga Amelia Ugaz de Aria till Reuters.

 Hon fick sitt hem totalförstört i jordbävningen.

 - Det är ett mirakel att statyerna inte gick sönder.

 Men det är skillnad på mirakel och mirakel.

Bebis-mirakel


 För samtidigt rapporterar International Herald Tribune att en tio månader gammal baby, en pojke, grävdes fram ur kyrkoruiner i Pisco - sju timmar efter jordbävningen.

 - Det var ett mirakel att han hade överlevt så många timmar efter att bara ha andats in damm och död, säger Romulo Palomino till nyhetsbyrån Andina.

Tror du på mirakel?

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.