Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Jessica stämmer frisören på 200 000 efter besöket

Jessica Bray har blonderat sig under en lång tid.
Foto: Privat
Men aldrig tidigare har resultatet blivit så här dåligt.
Foto: Privat

Resultatet av frisörbesöket blev verkligen inte vad Jessica Bray väntat sig. 

Efter att håret ramlat av och skapat en ”hockeyfrilla” beslutade hon sig för att stämma företaget på 200 000 kronor. 

– Jag fick höra att jag skulle raka av mig allt, berättar Jessica för news.com.au.

Det var i april förra året som Jessica Bray från Melbourne i Australien bestämde sig för att blondera håret på nytt. 

Men något gick ordentligt fel och Jessicas hår blev slitet till den grad att en stor del ramlade av. Resultatet blev vad Jessica själv beskriver som en hockeyfrilla. Ett utseende som fick henne att må dåligt och tappa självförtroendet, skriver  news.com.au.

Enligt Jessica Bray var det frisören som bar skulden till det oönskade resultatet och hon valde därför att stämma Saint James Hair Studio på 200 000 kronor. 

Frisören hade tidigare gjort ett bra jobb med håret, men efter flera besök med klippning och blondering hände något. 

– De började göra mitt hår på helt fel sätt. I början trodde jag att det var en engångsföreteelse och de fixade till det. Men när jag gick tillbaka igen råkade de spilla medel på mina kläder och de blekte även mitt underhår på ett sätt som gjorde att jag var tvungen att blondera håret fyra gången inom loppet av sex veckor, säger Jessica Bray. 

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10155904561056857&set=pcb.10155904561096857&type=3&theater

Fick pengarna tillbaka 

Jessica Bray påstår att hon vände sig till en annan frisör som förvånades över den tidigare behandlingen.

– De hade ingen aning om hur det kunnat gå till och de rekommenderade mig att gå tillbaka och få det fixat.

Jessica valde att följa rådet och gick tillbaka till Saint James Hair Studio. En kvinna påbörjade behandling av håret och gick sedan i väg en stund. 

– Det kändes som en lång tid. Jag drog försiktigt i en bit hår efter en stund och den bara ramlade av, ner i min hand. Ägaren som såg detta slutade genast klippa sin kund för att springa och hämta min frisör, säger Jessica. 

Dagarna därpå blev det värre. Större och större tussar ramlade av. Enligt Jessica var det så mycket hår så att det blev stopp i avloppet i duschen.

Hon skrev till salongen som inspekterade håret på nytt och beslutade sig för att betala tillbaka pengarna. 

Jessicas hår efter flera behandlingar.
Foto: Privat

Beslutade sig för att stämma

För Jessica Bray var dock inte en återbetalning tillräckligt med plåster på såren. Hon ville förhandla fram en summa pengar, men misslyckades. 

Frisören ville inte betala tillbaka mer än vad besöket kostat och de menade dessutom att Jessicas hår skadats så illa för att hon blonderat det för många gånger.

– Jag har gjort samma blondering var sjätte vecka i 13 års tid. Det här har aldrig hänt tidigare, säger Jessica Bray, som valde att stämma frisören på 200 000 kronor. 

Nu har tvisten avgjorts i en civil domstol – där man ansåg att stämningen var överdriven.  

Jessica Bray fick rätt till 2 000 kronor i återbetalning samt cirka 800 kronor som hon använt för att besöka en psykolog för att få hjälp med sitt dåliga självförtroende. 

Men några 200 000 kronor blev det inte tal om. Något som gjorde Jessica besviken.

– Folk säger att utseende inte spelar någon roll, men det gör det på sätt och vis. Hår är en stor sak för många kvinnor, säger hon. 


◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.