Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Jessica, 10, kidnappad och hittad mördad

Här i området hittades Jessica Ridgeway död efter att hon försvann på väg till skolan.
Foto: Rj Sangosti

Polisen i Colorado har nu bekräftat att det var skolflickan Jessica Ridgeways kropp som hittades i onsdags.

Jessica misstänks ha kidnappats den femte oktober när hon var på väg för att träffa några skolkamrater på väg till skolan.

Nu uppmanar FBI personer i det lilla samhället Jessica kommer ifrån om hjälp med att hitta gärningsmannen:

– Vi har insett att det finns ett obehagligt rovdjur i vårt samhälle, säger Lee Birk, polischef i Westminister till Sky News.

Polisen har nu identifierat en kropp som i onsdags hittades i ett parkområde i närheten av det område i Westminister där Jessica tros har kidnappats den femte oktober.

Polisen tror att Jessica har förts bort av någon som bor i det område, eller i närheten av det område där hon hittades, uppger Sky News.


Jessica Ridgeway, 10, har hittats mördad.
Foto: Foto: AP

– Vårt fokus har nu förändrats från ett sökande efter Jessica, till att ge Jessica upprättelse. Vi har insett att det finns ett obehagligt rovdjur i vårt samhälle, säger Lee Birk, polischef i Westminister till Sky News.

Spåret: Skolväskan

Inga misstankar riktas mot Jessicas föräldrar. Jessicas mamma Sarah Ridgeway jobbar natt, och sov när hennes dotter försvann, enligt polisen i Westminister. Istället uppmanar FBI nu invånare i området att vara vaksamma gentemot personer i sin närhet:

– Det kan vara din chef, det kan vara din vän, det kan till och med vara en av dina familjemedlemmar. Vi misstänker att någon i det här området känner den här personen, säger FBI:s talesperson Dave Joly till Sky News.

De enda spår polisen har i dagsläget är Jessicas skolväska, en ryggsäck, och en vattenflaska som hittades knappt en mil från Westminister två dagar efter flickans försvinnande.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.