Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Jeremy Corbyns besked: ”Jag skulle vara neutral”

Foto: JEFF OVERS / AP TT NYHETSBYRÅN

Jeremy Corbyn skulle, om han blir vald till premiärminister i nyvalet, inta en ”neutral ståndpunkt” i frågan om Storbritannien ska – eller inte ska – lämna EU. 

Det fastslår han nu för första gången, skriver Sky News

Det är i en live-sänd intervju i BBC som Labour-ledaren pressas om hur han skulle hantera brexitfrågan efter en potentiell valvinst. 

För att bryta det politiska dödläget i parlamentet går Storbritannien återigen till valurnorna 13 december i ett extrainsatt nyval.  

Vill hålla ny folkomröstning

Labour har, med Corbyn i täten, kämpat hårt mot brexit de senaste åren. Men hans ståndpunkt i frågan kommer att behöva justeras om han blir vald till premiärministern, säger han i BBC. 

– Först kommer vi att förhandla fram ett trovärdigt avtal om att lämna EU. Sedan ställer vi det mot förslaget att stanna i EU i en folkomröstning, förklarade han i intervjun. 

– Jag kommer att anta, om jag är premiärminister vid den tidpunkten, en neutral ståndpunkt så att jag med trovärdighet kan genomföra resultatet och föra samman våra samhällen och vårt land i stället för att fortsätta en evig debatt om EU och brexit.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.