Jeremy Corbyns besked: ”Jag skulle vara neutral”

Foto: JEFF OVERS / AP TT NYHETSBYRÅN

Jeremy Corbyn skulle, om han blir vald till premiärminister i nyvalet, inta en ”neutral ståndpunkt” i frågan om Storbritannien ska – eller inte ska – lämna EU. 

Det fastslår han nu för första gången, skriver Sky News

Det är i en live-sänd intervju i BBC som Labour-ledaren pressas om hur han skulle hantera brexitfrågan efter en potentiell valvinst. 

För att bryta det politiska dödläget i parlamentet går Storbritannien återigen till valurnorna 13 december i ett extrainsatt nyval.  

Vill hålla ny folkomröstning

Labour har, med Corbyn i täten, kämpat hårt mot brexit de senaste åren. Men hans ståndpunkt i frågan kommer att behöva justeras om han blir vald till premiärministern, säger han i BBC. 

– Först kommer vi att förhandla fram ett trovärdigt avtal om att lämna EU. Sedan ställer vi det mot förslaget att stanna i EU i en folkomröstning, förklarade han i intervjun. 

– Jag kommer att anta, om jag är premiärminister vid den tidpunkten, en neutral ståndpunkt så att jag med trovärdighet kan genomföra resultatet och föra samman våra samhällen och vårt land i stället för att fortsätta en evig debatt om EU och brexit.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.