Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Jeremy, 30 - för snygg för att buras in?

Jeremy Meeks, 30, har fått över 55 000 likes på Facebook.

Den kaliforniske gängmedlemmen greps av polis och fotades. Men sedan polisen i Stockton lade upp fotot på Facebook har den misstänkte fått tusentals komplimanger.

Och över 55 000 likes.

”Löjligt fotogenisk”, skriver en användare.

Polisen i Stockton, Kalifornien, lägger ofta upp bilder på sin Facebooksida föreställande gripna gärningsmän. Men det är inte varje dag som bilderna får sådan uppmärksamhet.

30-åringen Jeremy Meeks är tidigare dömd för vapenbrott. Hans gripande ingår i en större operation från polisens sida som försöker få bukt med den våg av grova brott, såsom rån och skottlossningar, i området den senaste tiden. Han var en av fyra gängmedlemmar som greps under veckan.

16 500 kommentarer

Men det verkar inte bekomma merparten av de Facebook-användare som har kommenterat bilden. Minst 55 000 har gillat bilden och den har fått ungefär 6 400 delningar samt 16 500 kommentarer.

Och det regnar in, mer eller mindre seriösa, erbjudanden från flera beundrare, både kvinnor och män, som kan tänka sig att betala borgen. Den är satt på 900.000 dollar, alltså drygt sex miljoner kronor.

Några kommentarer:

”Du har varit en stygg pojke och nu måste jag straffa dig” följt av en blinkande smiley.

”Mmmmmm så sexig. Hälsningar från Ecuador.”

”Wow bara wow!”

Men beundrarna har också fått arga kommentarer:

”Till alla er som tycker att han är sexig, ni är patetiska! Ni är vad som är fel med det här samhället! Det finns INGET sexigt med en kriminell och ni behöver alla hjälp”.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.