Jens Stoltenberg isolerad: "Jag hörde explosionen"

Publicerad
Uppdaterad
Jens Stoltenberg är i säkerhet och regeringens krisråd är samlat.
Men Norges statsminister vill inte gå in på några detaljer om hur han upplevde katastrofen.
- Jag hörde explosionen, utöver det så har jag efter kontakt med polisen kommit fram till att jag inte ska gå in på några detaljer, säger han till NRK.
Jens Stoltenberg är i säkerhet efter explosionen och enligt polisen är statsministern isolerad. I en intervju med NRK vill Stoltenberg varken säga var han är eller var han befann sig under explosionen.
– Det är en väldigt allvarlig situation. En allvarlig explosion. Allt tillgänglig räddningspersonal har satts in för att hjälpa dem som är skadade och drabbade, säger han.
– Mina tankar och min omsorg går till dem som är drabbade av explosionen.

Ingen i regeringen skadad

Inga statsråd ska vara skadade enligt statsministern.
– Jag känner inte till att någon annan person i regeringen skadats. Vi ska ha ett möte med fler av statsråden senare i kväll och under morgondagen, säger Jens Stoltenberg.
Norges statsminister lovar att sätta in samtliga tillgängliga resurser för att hjälpa de som drabbats av explosionen.
– Jag har löpande kontakt med justitieministern, utrikesministern, försvarsministern och hälsoministern, säger han och fortsätter:
– Vi ska ha ett möte senare i kväll. Regeringens krisråd är samlat och vi följer upp och försäkrar oss om att allt görs för att dämpa skadorna och hjälpa skadade.

"Vill inte spekulera"

Vad och vilka som han tror kan ligga bakom attentatet vill Jens Stoltenberg inte uttala sig om i nuläget.
– Jag vill inte spekulera i det nu. Jag tror vi ska vara varsamma med detaljer till vi vet vad som har skett, säger han till NRK.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag