Jenny, 19, drömmer fortfarande mardrömmar om natten när hon överfölls av fem män. Jag skulle kunna mörda eller kastrera dem som gjorde så här mot mig, säger hon. Jag vet inte hur många gånger jag blev våldtagen.
Jenny, 19, drömmer fortfarande mardrömmar om natten när hon överfölls av fem män. Jag skulle kunna mörda eller kastrera dem som gjorde så här mot mig, säger hon. Jag vet inte hur många gånger jag blev våldtagen.

Jenny, 19, överfölls och våldtogs

Publicerad
Uppdaterad
Våldtäktsmännen krossade hennes okben med en batong.
När Jenny, 19, låg avsvimmad i sitt blod blev hon våldtagen.
- Jag skulle kunna mörda eller kastrera dem som gjorde så här mot mig, säger hon.
Jenny och jämnåriga väninnan Linda glömmer aldrig hur nyårsaftonskvällen förvandlades från firande till mardröm. Båda blev offer för den nya våldtäktsvågen. De unga kvinnorna hade varit på en fest och var på väg till en annan. På spårvagnshållplatsen vid Friskväderstorget i Göteborg träffade de fem unga män. - De var trevliga och sa att de skulle åt samma håll som vi, berättar Linda.

Sparkade sig fri

Men när färden gick mot ett ensligt beläget skogsområde började Linda och Jenny ana oråd. På en gångväg förvandlades de trevliga killarna till fem våldtäktsmonster. Linda berättar hur en av männen plockade fram en fjäderbatong. Sedan släpade två av männen i väg henne i armarna. Med batongen som vapen slog de Linda i huvudet - gång på gång. Hon svimmade av slagen, men vaknade upp. - Med blodet rinnande från huvudet slog och sparkade jag mig fri. Sedan flydde jag från platsen i panik. Kvar på platsen - med de fem männen - var Jenny. - Jag vet inte hur många gånger jag blev våldtagen. Jag vet inte hur många som begick övergrepp mot mig. Jag var avsvimmad hela tiden.

Drömmer mardrömmar

När Jenny vaknade låg en av männen över henne. - Han höll på att våldta mig då. Hon fortsätter: - Då började jag sparka, slå och skrika. Men då fick jag nya slag i huvudet - och svimmade igen. Jenny fördes - efter att ha vaknat upp ensam på brottsplatsen -till sjukhus, där hon opererades. Även hennes väninna fördes till sjukhus. - Det händer fortfarande att jag drömmer konstiga mardrömmar, säger Jenny. Enligt signalementet var våldtäktsmännen i 20-årsåldern och av afrikanskt ursprung. De talade alla svenska med brytning.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag