Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Jeansen låg i soptunnan

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Beslaget - Jeansen togs om hand som bevismaterial.
Foto: NIKLAS

BÅSTAD. Ett par jeans med fläckar som misstänks vara blod är det senaste fyndet i utredningen kring dubbelmordet i Båstad.

Byxorna låg i en soptunna nära platsen där den kraschade bilen hittades. Nu ska polisens tekniker undersöka om fläckarna kan bindas till de mördade 18-åringarna.

- Det är högintressant, säger en poliskälla om fyndet.

Platsen - I en soptunna på en Q8-mack.
Foto: NIKLAS

I en skräpbehållare på en Q8-mack - som ligger mellan platsen där 18-åringarna hittades döda och platsen där den kraschade bilen återfanns - hittades vid 19-tiden i går kväll två par jeans. Kriminaltekniker var snabbt på plats och beslagtog byxorna. De fördes direkt till polisen i Helsingborg. Jeansen som låg överst i papperskorgen var av märket Levis och hade en rödfärgad blodliknande fläck på låret, stor som en femkrona. Liknande fläckar fanns också längs en söm och nere vid byxbenen. På det andra paret byxor, av märket Buxer, fanns stora smutsfläckar på ena byxbenet. Troligen hade jeansen lagts där någon gång under dagen. - Vi tömmer behållarna varje dag, uppgav i går en anställd på Statoilmacken.

Byxorna undersöks Den nu häktade 17-årige ligaledaren bor själv i närheten. I området bor också flera personer som han träffar och besöker regelbundet. Polisen kommer nu rutinmässigt att undersöka byxorna för att först konstatera om det är blodfläckar. Nästa steg är att slå fast om blodet kommer från antingen de mördade flickorna eller de två häktade 17-åringarna. Polisen arbetar också intensivt med spår som hittats i den kraschade bilen: - Det är flera undersökningar som fortfarande pågår när det gäller bilen. Resultaten är ännu inte klara, säger Charley Nilsson, informatör vid länskriminalen i Helsingborg. Polisen gör också stora ansträngningar för att få fram uppgifter som avslöjar var den 17-årige ligaledaren befann sig från fredagsnatten när de 18-åriga flickorna försvann och fram till klockan 14 när deras kroppar hittades.

Stor kartläggning Kartläggningen sker genom att polisen nu tar fram uppgifter om 17-åringens mobilsamtal som avslöjar tämligen exakt var han befann sig när han ringde. På motsvarande sätt kartläggs också var flickorna befann sig vid varje enskilt tillfälle när de använde mobiltelefon. Men det är inte tekniska bevis som gjort att misstankarna skärpts mot 17-åringarna. Det avslöjade i går åklagaren Joakim Zander efter häktningsförhandlingen. 17-åringarna häktades i går av Helsingborgs tingsrätt på sannolika skäl misstänkta för mord. Båda pojkarnas försvarare tänker överklaga häktningen. Åklagaren ville inte avslöja vad som gjort att polisen nu har mer bevis som knyter 17-åringarna till morden på flickorna. Men enligt poliskällor är det vittnesmål från en eller flera personer som spräckt 17-åringarnas nekande. Själva häktningsförhandlingen hölls bakom stängda dörrar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.