Jeanine, som är i 30-årsåldern, har kommit hem från Danderyds sjukhus. Hon har varit på en undersökning för att kontrollera hur barnet i magen mår.
Det är tre veckor kvar tills det är beräknad förlossning.
– Det är fruktansvärt, jag mår så dåligt. Jag är så trött. Jag har blåmärken över hela kroppen, säger Jeanine.
Jeanine har också kramper i magen. Därför var hon tvungen att uppsöka sjukhus i dag för att kontrollera hur barnet i magen mår, berättar hon.
På Danderyds sjukhus fick hon höra att barnet i magen mår bra.
Hot på internet
Till följden av det inträffade har många filmer av händelsen spridits i sociala medier. Under hela dagen har hon läst om hoten hon får på internet.
– De skriver att de borde ha slagit mig hårdare. Varför säger de så?, säger Jeanine.
Hon ska strax gå till skolan och förskolan för att hämta sina två andra barn.
– De ringde från förskolan och sa att jag måste komma och hämta, säger Jeanine.
"Det är giltigt till 3 februari"
Frågan har cirkulerat om hon hade ett giltigt busskort när vakterna gav sig på Jeanine. Det säger hon att hon har, ett månadskort som är giltigt till den 3 februari.
Hon hittade först inte kortet vid biljettkontrollen på tunnelbanan, säger hon. Hon visade sin legitimation och fick boten. Då hittade hon sin biljett, säger hon.
– Jag hade det i fickan hela tiden, säger Jeanine.
När hon visade biljetten säger Jeanine att vakterna och biljettkontrollanterna inte ville se på det.
– Då sa de åt mig att gå av, säger Jeanine.
Det var under torsdagskvällen som Jeanine och hennes femåriga dotter befann sig på tunnelbanan. Vid en biljettkontroll saknade Jeanine giltig biljett, enligt SL.
Då tvingade två vakter av Jeanine och hennes dotter vid Hötorgets tunnelbanestation. Jeanine faller i tumultet och slår sig, och ambulans kommer till platsen.
Två vakter har stängts av
De två vakter som var med vid avvisningen av Jeanine i tunnelbanan har stängts av, meddelade SL tidigare under fredagen.
Vakterna har uppgett att den avvisade kvinnan inte hade en giltig biljett när de kontrollerade henne.
När vakterna ska föra av Jeanine från tunnelbanan är det flera medpassagerare som reagerar, då trycker vakterna på överfallslarmet, och polisen kommer till platsen, enligt uppgifter till Expressen.
Det ansvariga vaktbolaget för de vakter som stängts av är Commuter Security Group, CSG.
– Vid allvarligare händelser där vårt agerande är ifrågasatt är normal praxis att ta medarbetarna ur tjänst under utredningstiden, vilket även har skett i detta fallet, svarar Pelle Johansson, VD för CSG, i ett mejl till Expressen.
Han kan inte svara hur vakterna mår, eller ge mer detaljer om vad som händer nu när utredning pågår. Han meddelar att det finns rutiner för hur företaget kommer att ta hand om vakterna under och efter utredningen, beroende på vad den kommer fram till.
Polisen som kom till platsen har pratat med ett antal vittnen till händelsen. I nuläget finns en anmälan om våldsamt motstånd, och en anmälan om misshandel, erfar Expressen.
”Det är oacceptabelt”
Kristoffer Tamsons (M) är trafikregionråd i Stockholm, och säger till Expressen:
– Jag ser väldigt allvarligt på det här och har varit i kontakt under kvällen och morgonen med ansvariga på trafikförvaltningen, för att säkerställa att man går till botten med detta och vidtar alla de åtgärder som är nödvändiga.
Tamsons säger att man nu vidtar "alla nödvändiga åtgärder".
– Alla uttryck för otrygghet är något vi ska gå emot och det är oacceptabelt vem som än står för den.
Trafikförvaltningen: Polisen har fått allt
Henrik Palmér är presskontakt på trafikförvaltningen vid Stockholms läns landsting, och ansvarig för SL:s arbete. han säger att det finns övervakningsfilmer från stationer, vagnar och i vissa fall vakter och biljettkontrollanter i tunnelbanan. De har samlat in de filmer som behövs för deras internutredning.
– Polisen har fått all kameraövervakning vi har in i samband med den här händelsen.
Jeanine uppger att hon har hittat sitt SL-kort efter att hon fått en bot. Vad finns det för regler om man hittar sitt giltiga färdbevis efter man har fått en bot?
– Jag är osäker på om man kan riva en bot på plats. Men generellt gäller det att man får ta hem sin bot, och sedan kontakta oss och skicka in ett ärende.
Om man tycker att man har blivit orättvist behandlad ska man skicka in boten och ge en rimlig förklaring till varför man inte ska behöva betala berättar Henrik Palmér.
– Vi betalar tillbaka i de fall där vi har fått en rimlig förklaring till varför boten inte ska behöva betalas, säger Henrik Palmér.
Vad tycker du om att kvinnan blir behandlad som hon blir när hon är gravid och att hon har sin dotter med sig - oavsett om hon har biljett eller inte. Kan man inte som vakt behöva tänka på de omständigheterna?
– Vi har höga krav på omdömen hos våra vakter. I den här situationen ser det inte alls bra ut. Men vi har inget regelverk som styr det. Vi följer löpande de vakter som arbetar för oss, och att de representerar oss på rätt sätt, säger Henrik Palmér.
Chef för trafikavdelningen: ”Ett misslyckande”
Fredrik Cavalli–Björk är chef för trafikavdelningen på trafikförvaltningen och medverkade i fredagens Aktuellt i SVT. Han ville inte uttrycka sig om den specifika situationen med Jeanine, innan han sett alla filmsekvenser som finns i samband med händelsen.
– Men att hamna i en sån här situation som vi ser på bild är ett misslyckande, bara det. Vi vill ha det tryggt och säkert i vår tunnelbana. Det ska inte se ut så här i vår tunnelbana. Vi får jobba mer med våra trygghetsinsatser, säger Fredrik Cavalli-Björk i Aktuellt, och tillägger att han tycker att SL:s vakter i stort gör ett bra arbete.