Jättemanifestation i Paris efter dådet

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Bilden är tagen på kvällen samma dag som terrorattentatet i Paris ägde rum, onsdagen den 7 januari.
Foto: Nigel Dickinson

Över en miljon människor väntas delta i en massmanifestation i Paris i dag för frihet och för att hedra offren i de senaste dagarnas attentat.

Då lovar franska inrikesministern högsta möjliga säkerhet.

Över 2 300 poliser kommer vara på plats för att skydda världsledare och civila.

Världsledare och digniteter kommer att delta i manifestationen som inleds i dag i Paris.

Manifestationen görs för frihet och kallas "den republikanska marschen" efter att satirtidningen Charlie Hebdo attackerades och senare kosherbutiken. Totalt 17 människor dog i attentaten. En miljon människor väntas delta i manifestationen, skriver CNN. 

Då är säkerheten massiv för att skydda civila och världsledare för eventuella attentat.

Franska inrikesministern kräver exceptionella säkerhetsåtgärder under manifestationen.

Stort säkerhetspådrag

2 300 poliser kommer finnas på plats. Världsledarna kommer att skyddas av specialstyrkor. Krypskyttar, civila och anti-terrorpolis är på plats och stora avspärrningar kommer göras.

Bland världsledare kommer bland andra den tyska förbundskanslern Angela Merkel, den brittiske premiärministern David Cameron och den amerikanske justitieministern Eric Holder delta och ta plats vid president François Hollandes sida klockan tre på Place de la République. Även Sveriges statsminister Stefan Löfven deltar.

Den israeliska regeringen skickar tre av sina ministrar, däribland premiärminister Benjamin Netanyahu och utrikesminister Avigdor Lieberman. Även palestiniernas president Mahmud Abbas finns på plats. Ryssland skickar utrikesminister Sergej Lavrov och Turkiet sin premiärminister Ahmet Davutoglu.

Tidigare har franska myndighetspersoner blivit tillsagda att ta bort sina konton på sociala medier och poliser ska efter attackerna alltid bära vapen, uppger en poliskälla för CNN. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.