Jättebelöning - död eller levande

Publicerad
Uppdaterad
Rebellerna i Libyen vill se landets förra diktator Muammar Khadaffi tillfångatagen.
Priset på hans huvud? Över 10 miljoner kronor - död eller levande.
Oavsett var Muammar Khadaffi befinner sig så vill Nationella övergångsrådet, Libyens nya styrande kraft, få tag på honom.
En belöning har nu utfästs. Den som fångar Khadaffi får två miljoner libyska dinarer, motsvarande 10,5 miljoner kronor, från "affärsmän", ett initiativ som NTC, Nationella övergångsrådet, ställt sig bakom.

160 miljoner

– NTC ställer sig bakom initiativet från affärsmännen som erbjuder två miljoner dinarer för att Moammer Khadaffi ska fångas, död eller levande, säger NTC-ledaren Mustafa Abdel.
Man har också erbjudit amnesti till den person i Khadaffis innersta krets som dödar eller tillfångatar honom.

Andra stora belöningar

En av de största belöningar som någonsin utfästs var för Usama bin Ladin, den tidigare ledaren för al-Qaida.
USA garanterade upp till 25 miljoner dollar, motsvarande närmare 160 miljoner kronor, till den person som gav information som ledde till bin Ladins gripande.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag