Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Jättebebisen slår rekord med sin supervikt: ”Blev förvånad”

5,7 kilo tunge Parker Bell föddes utan att mamma Nikki Bell tog hjälp av någon form av smärtlindring.Foto: Facebook
Parker Bell är den största bebis som fötts på Blacktown Hospital. Här tillsammans med barnmorskan och läkaren som var under förlossningen.Foto: Facebook

Nikki Bell, 28, var beredd på en lite större bebis.

Efter en tre timmars lång förlossning var den största bebisen i sjukhusets historia född – och det utan smärtlindring.

– Jag övertygad om att alla förlossningar gör ont oavsett om barnet väger 1,7 kilo eller 5,7 kilo, säger den nyblivna tvåbarnsmamman.

Det var i torsdags förra veckan som Nikki Bell, 28, åkte in till sjukhuset Blacktown Hospital i New South Wales i Australien. Det var dags för henne och maken Michael Bell att få sitt andra barn. 

Bara 2,5 timme senare var sonen Parker Bell född. Att förlossningen gick så pass snabbt är dock inte det anmärkningsvärda i den här historien. 

Välkommen till världen Parker Bell.Foto: Facebook

Parkers vikt: 5,7 kilo

Det som sticker ut är att Parker vägde drygt 5,7 kilo och att Nikki inte tog någon form av smärtlindring under förlossningen.

– Jag trodde hela tiden att han skulle vara större eftersom hans syster Maddison vägde knappt fem kilo när hon föddes. Men med tanke på att förlossningen sattes i gång två veckor tidigare än förra gången så blev jag väldigt förvånad när vågen visade på 5,7 kilo, säger Nikki till Yahoo Lifestyle. 

Hon fortsätter:

– Men ärligt talat, trots att han var ett kilo tyngre än sin syster så var den här förlossningen lättare.

Parker Bell tillsammans med storasyster Maddison, 20 månader.Foto: Facebook

Parker slog rekord

För Blacktown Hospital innebar Parker Bells födsel ett rekord. Han är den största bebis som fötts på sjukhuset någonsin, och hans födsel skapade rubriker i hela landet.

"Vi är glada att kunna meddela att den inte så lille Parker och hans mamma Nikki mår bra. Välkommen till världen Parker, dig kommer det att pratas om länge här på Blacktown Hospitals förlossningsavdelning", skrev sjukhuset på sin Facebook-sida. 

Nikki, maken Michael och storasyster Maddison har nu tagit hem det senaste familjetillskottet och trots all uppståndelse kring Parkers födsel så anser inte Nikki att hon utfört något direkt stordåd i och med rekordfödseln.

– Jag övertygad om att alla förlossningar gör ont oavsett om barnet väger 1,7 kilo eller 5,7 kilo, säger hon till Yahoo Lifestyle.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.