Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Järnladyn” lämnade M för SD – är nu vågmästare

Länge har södra Sverige och fattiga kommuner i Bergslagen varit de tydligaste exemplen på SD:s snabba tillväxt. Det är på väg att ändras.

Sett till antal väljare är Stockholms län numera ett av SD:s starkaste fästen – trots fortsatt svagt stöd i Stockholms stad.

Katarina Olofsson, 77, är en av dem som lämnat Moderaterna för Sverigedemokraterna. I hennes hemkommun Upplands-Bro fick partiet drygt 20 procent i senaste riksdagsvalet.

– Min närmaste familj var inte så glad i det här från början, säger hon. Min son som bor på Östermalm bad mig hålla käften när vi pratade politik, men numera är han också Sverigedemokrat.

Är du redan prenumerant, logga in för att läsa.

Expressen Premium

Läs Premium gratis i en månad

Läs alla artiklar gratis i en månad, därefter är priset 79 kr/mån. Digital prenumeration. Ingen bindningstid.

Genom att klicka på “Starta premium – 1 mån gratis” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.