Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Jared Kushner om kontakterna med Ryssland

Jared Kushner, svärson och rådgivare till USA:s president Donald Trump, bekräftar nu att han har haft fyra möten med ryssar.Foto: CAROLYN KASTER / AP TT NYHETSBYRÅN

Jared Kushner, Donald Trumps rådgivare och svärson uttalar sig nu om sina kontakter med Ryssland.

För senatens underrättelseutskott berättar Kushner att han haft fyra möten med ryska kontakter under Trumps presidentkampanj.

– Jag hade inga olämpliga möten, säger Kushner, enligt nyhetsbyrån Bloomberg. 

Under måndagen förhörs Jared Kushner av senatens underrättelseutskott, förhören sker bakom stängda dörrar. Jared Kushner är rådgivare i Vita huset och gift med president Donald Trumps dotter Ivanka och sägs tillhöra den innersta cirkeln runt presidenten.

 

LÄS MER: Jared Kushner förhörs om rysskopplingar 

 

Utfrågningarna handlar om ett möte Kushner haft med en rysk advokat som ska vara nära knuten till den ryska regeringen. Advokaten skulle ha komprometterande uppgifter om Hillary Clinton, Trumps motståndare i presidentvalet.

"Hade inga olämpliga möten"

Kushner bekräftar i förhören att han deltagit i fyra möten med ryska kontakter, bland annat bankmannen Sergey Gorkov. Han beskriver mötena som betydelselösa och att de inte hade till syfte att hjälpa Trump att komma till makten.

– Jag hade inga olämpliga möten. Jag har inte heller använt ryska medel för att finansiera mina affärsverksamheter inom den privata sektorn, säger Jared Kushner, enligt Bloomberg. 

Men han ska dock ha erkänt att han tagit emot två gåvor från Gorkov. Ett konstföremål från Kushners farföräldrars by Nvgorod i Vitryssland samt en påse med jord från samma by, rapporterar CNN. 

Trump hade "smartare kampanj"

Efter utfrågningarna gick Kushner offentligt ut och sade att Donald Trump vann valet på grund av att han hade ett "bättre budskap och drev en smartare kampanj", enligt The Guardian. Han sade att han själv inte stått i maskopi med Ryssland och visste ingen i teamet som hade gjort det heller.

 

 

LÄS MER: Trumps svärson ville ha hemlig Rysslandskontakt