Jannike Björling väntar barn igen – vid 40

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
I slutet av 90-talet drog Jannike Björling sig undan offentlighetens ljus. Nu väntar familjeliv tillsammans med den kommande bebisen och pojkvännen Håkan.
Foto: Thomas Engström

Det har gått 21 år sedan skandaldrottningen Jannike Björling fick sonen Robin tillsammans med Björn Borg. Nu ska hon bli mamma för andra gången. Hon väntar barn tillsammans med pojkvännen Håkan.

Jannike Björling, som nu är 40 år, blev känd över en natt 1983 när det avslöjades att hon var Björn Borgs nya flickvän. Efter att ha varit en av Sveriges mest omskrivna personer i många år försvann hon dock från offentligheten i slutet av 90-talet.

Har Robin med Björn

Tillsammans med Björn Borg har Jannike sonen Robin, i dag 21 år.
Nu är Jannike gravid med sitt andra barn. Det bekräftar en närstående källa för hallå! Pappan till barnet ska enligt tidningsuppgifter vara nuvarande pojkvännen Håkan, 33.
När Jannike träffade Björn Borg var hon bara 17 år. Tennisstjärnan fick upp ögonen för Jannike när hon deltog i en Miss wet T-shirt-tävling, där Björn var en av domarna. Förhållandet varade i fyra år och resulterade i en uppslitande vårdnads-tvist.  
Men även om förhållandet med Borg var över så innebar inte det att Jannike föll i glömska. Tvärtom.


LÄS MER: Jannike Björling aktuell för "Såpranos"

Hård livsstil gav feta rubriker

Rubrikerna om Jannikes hårda livsstil, som inkluderade droger och vilda fester, var många. Vid flera tillfällen dömdes hon för narkotikabrott.
På nyårsaftonen 1990 gifte sig Jannike med sin nästa stora kärlek, fotografen Tony Fernandez. Men fem år senare var skilsmässan ett faktum.
Det senaste decenniet har Jannike levt ett tillbakadraget liv. Hon har utbildat sig till florist och nagelskulptris, men mest arbetat inom vården.

FAKTA

Vi skaffade också barn efter 40

Åsa Domeij
, före detta språkrör för Miljöpartiet, fick dottern Sofia när hon var 40.
Ulrika Nilsson, nyhetsankare på TV4, var 41 år då hon födde dottern Ella.
Anna Lindmarker, nyhetsankare på TV4, var 45 år då hon födde sonen William.
Annika Falkengren, vd och koncernchef för SEB, fick dottern Louise när hon var 42.
Helena Nilsson, svensk ambassadör i Algeriet, fick dottern Olivia när hon var 46.
Marita Ulvskog, Socialdemokraternas partisekreterare, fick dottern Elin då hon var 43.
Elisabeth,Frerot-Södergren, journalist på TV4, var 41 när hon fick sin dotter Emelie.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.