Janni Spies kvinnokrav till maken – innan bröllopet

I en ny dokumentär på danska DR anklagas Simon Spies för år av övergrepp mot unga flickor, som lockades med pengar och lyxliv.
Foto: SKÅNEREPORTAGE/IBL

Premium: I en ny dokumentär anklagas den danska ”resekungen” Simon Spies för år av övergrepp mot unga flickor, som lockades med pengar och lyxliv.

När han träffade sin blivande fru Janni Spies var hon bara 19 år gammal. 

Nu framkommer det att hon ställde tre krav på den 40 år äldre fästmannen inför bröllopet. Bland annat att han skulle ”skära ner” på antalet unga kvinnor han träffade. 

– När han frågade om jag vill gifta mig med honom fanns det inte ett uns av tvivel. Jag kände att jag var redo. Men det var bara under vissa premisser, har hon tidigare sagt. 

Expressen Premium

Läs Premium gratis i en vecka

Få tillgång till hela Expressens digitala värld. Alla läsare kan använda den fria provperioden en gång. Därefter är priset 79 kr/mån. Digital tillsvidareprenumeration. Ingen bindningstid – säg upp när du vill.

Allt detta ingår:

• Expressen.se och Expressen–appen – obegränsad tillgång till alla artiklar

• E-tidning och korsord alla dagar

• Alla artiklar på skonahem.se, halsoliv.se, levaochbo.se, teknikensvarld.se, mama.nu, alltomresor.se, amelia.se och alltommat.se

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.

Richard Jomshofs väg – från sparkad till toppjobb

Premium: Tvingats sluta som lärare • Tog SD in i finrummet • Konflikten med Damberg

Tidigare CIA-chefen: Inget kan hjälpa Putin

Premium: David Petraeus: Oåterkallelig spiral med kärnvapenhot och annektering

”Tror att man sett allt – så kommer en träning med Zlatan”

Premium: Jonas Olsson om megastjärnan och karriären ✓ Bråket efter matchen ✓ Skrev ursäkt