Janne Josefssons ilska mot SVT: ”Ingen rolig sorti”

Det finns ett jobb som Janne Josefsson ångrar att det sändes. Det när han intervjuade tonåringar som uttalade sig positivt om kriminella gänget OG.
Foto: HENRIK JANSSON
I den nya boken berättar Janne Josefsson om många av de jobb han gjort, flera med långtgående konsekvenser för de inblandade.
Foto: LOVISA WALDECK

Premium: Den långa karriären som en av landets mest kända journalister har gett honom fiender från alla möjliga håll och nu lever han med pansardörr på hemlig adress. 

I den nya boken ”Rädd för sanningen” berättar Janne Josefsson om sitt liv och parallellt med det historien om sin mamma, vad hon tvingades genomlida och hur det formade honom.

När han som 68-åring slutligen lämnade SVT och public service var det med en bitter eftersmak sedan chefen Sofia Dahlström ställt in ett program och senare ska ha ändrat versionen om varför.

– Om hon inte tycker jag håller måttet ska hon väl inte ringa och rekrytera mig, säger han.

Expressen Premium

Läs Premium gratis i en vecka

Få tillgång till hela Expressens digitala värld. Alla läsare kan använda den fria provperioden en gång. Därefter är priset 79 kr/mån. Digital tillsvidareprenumeration. Ingen bindningstid – säg upp när du vill.

Allt detta ingår:

• Expressen.se och Expressen–appen – obegränsad tillgång till alla artiklar

• E-tidning och korsord alla dagar

• Alla artiklar på skonahem.se, halsoliv.se, levaochbo.se, teknikensvarld.se, mama.nu, alltomresor.se, amelia.se och alltommat.se

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.

Kan min penis bli några centimeter längre?

Premium: Sexologen: ”Fördelar med en mindre” • Tricket för att framhäva könet

Experterna om hoten – Putins scenarier för kärnvapenkrig

Premium: Från minibomb till ny atomistid • ”Döda så många som möjligt”

“Anneli”, 57: Jag blev svartsjuk när min man gick på toaletten

Premium: Berättar om första tecknen på otroheten • Smusslandet med telefonen