Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Jane Fonda ska hjälpa fi i valet

Nu får Gudrun Schyman stöd i valrörelsen av Jane Fonda.
Jane Fonda kommer till Stockholm i höst - för att delta valrörelsen. Stjärnan ställer upp som valarbetare för feministiskt initiativ.
- Det handlar om kvinnosolidaritet, säger Gudrun Schyman till Expressen.se.
Att använda kändisar för att fiska röster är ett beprövat knep. Nu har Gudrun Schyman och fi bjudit in självaste Jane Fonda till Stockholm - för att vara med i valrörelsen.

Blev vänner

Det hela började under Fondas bokturné i mars. Efter att Fonda bett Schyman om ett privat möte i Stockholm blev de två feministerna goda vänner. - Vi har gemensamma bekanta på den internationella feministiska arenan. Jag berättade om läget, om feministiskt initiativ och om valrörelsen, säger Gudrun Schyman. Jane Fonda tackade ja. Och kommer till Sverige i sällskap med vännen Eva Ensler. Ensler är även hon en känd feminist, bland annat som författare till Vaginamonologerna. De två dragplåstren ska delta i torgmöten, seminarier - samt i en föreställning anordnad av feministiskt initiativ. - Jag tror att det betyder mycket för många när en sådan här känd person visar sin solidaritet, säger Gudrun Schyman. Och hon tror att intresset kommer att vara stort bland publiken. - Många är säkert nyfikna på varför hon stöder oss och varför hon tycker att det behövs ett feministiskt initiativ, säger Schyman.

"Vi väcker hopp"

Enligt Schyman har det internationella stödet för feministiskt initiativ hittills varit mycket stort. - Det är otroligt roligt att Jane Fonda och Eva Ensler kommer. Och med det fantastiska stöd vi får från kvinnor över hela världen. De uppmuntrar oss på olika sett, jag tror att vi väcker hopp hos många, säger hon.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.