Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Jan Emanuels S-kritik: ”Kan inte rösta på dem”

S-profilen firade på Stureplan när restriktionerna hävdes i slutet av september: ”Jättetrevligt faktiskt”.
S-profilen Jan Emanuel Johansson riktar kritik mot Socialdemokraterna i tisdagens ”Malou efter tio”.
Foto: ALEX LJUNGDAHL
Jan Emanuel pratade om varför hans relation med Socialdemokraterna blivit kall och avslöjade att han inte längre röstar på dem.
Foto: Skärmdump / TV4
”Jag är medlem i Socialdemokraterna men som det är just nu kan jag inte rösta på dem. För de inte längre är det partiet som jag gick med i”, säger han i programmet.
Foto: Skärmdump / TV4
Stefan Löfven, partiledare för Socialdemokraterna.
Foto: PATRIK C ÖSTERBERG / MEDIABILD/IBL

S-profilen Jan Emanuel Johansson riktar kritik mot Socialdemokraterna i tisdagens ”Malou efter tio”

I programmet berättar entreprenören att han inte tänker rösta på sitt gamla parti.

– Jag är medlem i Socialdemokraterna, men som det är just nu kan jag inte rösta på dem. För de inte längre är det partiet som jag gick med i, säger han. 

Under tisdagen medverkade den forna riksdagsledamoten Jan Emanuel Johansson i TV4:s ”Malou efter tio”. I programmet intervjuades han bland annat om varför han medvetet väljer att utmana och provocera på sociala medier.

Jan Emanuel pratade också om varför hans relation med Socialdemokraterna blivit kall och avslöjade att han inte längre röstar på dem.

– Jag har inget parti, jag är medlem i Socialdemokraterna men som det är just nu kan jag inte rösta på dem. För de inte längre är det partiet som jag gick med i, säger han utan att avslöja vilka han i stället lägger sin röst på.

Enligt Jan Emanuel Johansson har partiet lämnat den klassiska socialdemokratin och övergivit arbetarna. 

– Man måste stå upp för vad man känner. Man sviker arbetarna och går in på andra frågor och där måste jag vara ärlig med mig själv. Mitt parti har kutat i väg men min förhoppning är att vi kommer träffas igen.

Skulle ersätta Löfven om han fick

Tidigare i augusti meddelade Jan Emanuel att han kunde tänka sig ta över partiordföranderollen efter Stefan Löfven, även om han var tydlig med att det var ett högst hypotetiskt scenario.

– Jag har varit tydlig med att jag står i intern opposition. Inom partiet kan jag inte säga att jag har någon partigrupp som företräder mig, eller backar upp mig. Jag är konservativ vänster och befinner mig i ett eget hörn, sa han till Expressen då.

I tisdagens program fick Jan Emanuel Johansson åter frågan om han kunde tänka sig återvända till politiken.

– Jag är alltid i politiken, svarar han.

Jan Emanuel berättar om välfärdsmiljonerna

Expolitikern visade upp sitt lyxliv 2018.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.