Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Jan Emanuel säljer lyxbåten: ”Behövde en större”

Jan Emanuel Johansson säljer lyxyachten ”Granma”
Foto: OLLE SPORRONG

För några veckor sedan tog han ”Granma” till Almedalsveckan i Visby.

Nu säljer Jan Emanuel Johansson sin lyxyacht, eftersom han ”behövde en större”.

”Vill du göra Greta ledsen genom att köpa en alldeles för stor motorbåt?”, skriver Robinson-vinnaren och tidigare S-politikern i ett inlägg på Facebook.

Förra sommaren träffade Expressen Jan Emanuel Johansson ombord hans lyxyacht ”Granma”, uppkallad efter den båt som Che Guevara och Fidel Castro anlöpte Kuba med före revolutionen.

45-åringen är en av Sveriges rikaste ex-politiker, som tjänat miljoner på sina välfärdsbolag efter politiken. 

– Jag gillar att provocera, sade han då om sin överdådiga livsstil. 

Nyligen uppdaterade Jan Emanuel Johansson sitt garage med sportbilen ”Nyamko”. Nu är planen att också uppgradera i hamnen. Efter en sväng till Almedalen med ”Granma” säljer han sin 19 meter långa dyrgrip.

”Kände att jag behövde en större”, skriver Jan Emanuel Johansson i ett sms till Expressen.

Jan Emanuel säljer sin lyxyacht

Facebook skriver han:

”Vill du göra Greta ledsen genom att köpa en alldeles för stor motorbåt? Vill du misshandla din ekonomi med världens kanske dyraste hobby? Köp min ostädade men pedantiskt skötta båt. Det är värt både tårarna och pengarna. Jag tar gärna en större, nyare och dyrare båt som inbyte. Den ska isf vara över 70fot och nyare än 2010. (En kompis köpte större båt än mig och jag kan inte leva med det, så stabil är min självkänsla:)”

I en annons ligger båten ute till försäljning för den blygsamma summan 5 750 000 kronor. 

I ett filmklipp guidar Jan Emanuel Johansson till båten, som bland annat är utrustad med vattenskoter, tvättmaskin och tv.

– Det är en älskad båt. Jag älskar den, säger han i filmklippet.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.