Jan Emanuel har försökt att hyra ut sin lägenhet vid Mosebacke i Stockholm - och en villa i Visby till extrema överpriser. "Bedrövligt," säger man från Hyresgästföreningens sida. Foto: Blocket/Sven Lindwall
Jan Emanuel har försökt att hyra ut sin lägenhet vid Mosebacke i Stockholm - och en villa i Visby till extrema överpriser. "Bedrövligt," säger man från Hyresgästföreningens sida. Foto: Blocket/Sven Lindwall

Jan Emanuel försökte hyra ut villa - 35 000 i veckan

Publicerad
Uppdaterad
Sugen på en månad i villa i Visby i sommar - för 140 000 kronor? Ring Jan Emanuel Johansson, socialdemokratisk riksdagsman.
Bedrövligt, anser Hyresgästföreningen.
I början av veckan fick Johansson kritik för att ha erbjudit sin lägenhet i centrala Stockholm för 10 000 kronor i veckan, en uppenbar överhyra enligt Hyresgästföreningens jurist.
I november lade Johansson ut sitt sommarhus i Visby på Blocket, skriver Svenska Dagbladet på nätet. Priset: mellan 10 000 och 35 000 kronor i veckan under sommarsäsongen.
- Oj, det var nånting nytt. När det gäller högsäsongen accepterar de flesta höga priser, men det här är ju helt bedrövligt, säger Hans Gärdeklev på Hyresgästföreningen till tidningen.
Så här sa Jan Emanuel Johansson till nättidningen Realtid.se när det första uthyrningsförsöket avslöjades:
- Rent krasst: Jag vet inte var det står att man inte ska försöka. Det var bara ett försök. Det gick ju inte.

"Pinsamt försök"

Realtid ville veta hur hyran gick ihop med Socialdemokraternas bostadspolitik.
"Ett pinsamt försök till att hyra ut en lägenhet väldigt dyrt", skrev han sedan själv på sin blogg. "Det var därför jag skrev Janne Johansson, istället för Jan Emanuel på den där annonsen."
Johansson tappade sin riksdagsplats när Socialdemokraterna gjorde ett dåligt val 2006, men tar nu över den plats förre finansministern Pär Nuder lämnar tom.
Expressen.se har sökt Jan Emanuel Johansson utan framgång.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag