Jan Björklund slår tillbaka efter kritiken

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: Anna-Karin Nilsson

Jan Björklund (FP) har fått hård kritik från högt uppsatta partikamrater för sin nya asylpolitik.

Nu slår partiledaren tillbaka.

– Kritikerna har inga egna förslag på det problemet, säger Björklund.

Folkpartiets nya asylpolitiska förslag som Jan Björklund presenterade på DN Debatt i onsdags har skakat om i de egna leden.

Tidigare under fredagen kunde Expressen avslöja att en tidigare Europaminister Birgitta Ohlsson (FP), tillsammans med en handfull partistyrelseledamöter, hamnat i öppen konflikt med Björklund när beslut fattades om partiets nya asylinriktning i måndags.

Under dagen har även EU-parlamentarikern Cecilia Wikström (FP) öppet sagt att hon ville stoppa förslaget om tillfälliga uppehållstillstånd.

Nu ger Jan Björklund svar på tal.

– Flyktingar måste snabbt komma i jobb och inte tvingas leva så länge på bidrag. Kritikerna har inga egna förslag på det problemet, säger Jan Björklund.

Han menar, liksom han sagt tidigare, att han har en överväldigande majoritet av partistyrelsen med sig.

Den interna kritiken har spätt på tidigare spekulationer om att Jan Björklund kan vara på väg att avgå från posten som partiordförande.

– Jag är laddad att ta ansvaret att fortsätta FP:s förnyelsearbete, men till sist avgör FP:s landsmöte det, säger Jan Björklund.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.