Liberalernas partiledare Jan Björklund och statsminister Stefan Löfven ska ha haft ett lunchmöte i november 2015. Foto: Sven LindwallLiberalernas partiledare Jan Björklund och statsminister Stefan Löfven ska ha haft ett lunchmöte i november 2015. Foto: Sven Lindwall
Liberalernas partiledare Jan Björklund och statsminister Stefan Löfven ska ha haft ett lunchmöte i november 2015. Foto: Sven Lindwall
Det var i samband med Folkpartiets sista landsmöte - innan namnbytet till Liberalerna - i november i fjol som partiledaren Jan Björklund slog an en ny möjlig väg för skattepolitiken. Strax efter det besökte han Löfven i bostaden och åt lunch. Foto: Sven LindwallDet var i samband med Folkpartiets sista landsmöte - innan namnbytet till Liberalerna - i november i fjol som partiledaren Jan Björklund slog an en ny möjlig väg för skattepolitiken. Strax efter det besökte han Löfven i bostaden och åt lunch. Foto: Sven Lindwall
Det var i samband med Folkpartiets sista landsmöte - innan namnbytet till Liberalerna - i november i fjol som partiledaren Jan Björklund slog an en ny möjlig väg för skattepolitiken. Strax efter det besökte han Löfven i bostaden och åt lunch. Foto: Sven Lindwall

Jan Björklund åt lunch med Stefan Löfven

Publicerad

På senaste stämman meddelade L-ledaren Jan Björklund att man är redo att genomföra sin nya skattepolitik tillsammans med regeringen.

Kort därefter träffades Björklund och Stefan Löfven för ett hemligt lunchmöte i statsministerns bostad, rapporterar Aftonbladet.

Under mötet avhandlades "aktuella politiska frågor", enligt statsministerns pressekreterare.

Det var i samband med Folkpartiets sista landsmöte - innan namnbytet till Liberalerna - i november i fjol som partiledaren Jan Björklund slog an en ny möjlig väg för skattepolitiken.

Öppningen: En skatteuppgörelse mellan Liberalerna och regeringen.

– Självklart ser jag gärna en sexpartiöverenskommelse mellan alliansen och de rödgröna, men det är inget villkor för oss att det finns en bred enighet om en skattereform, sa Jan Björklund då.

Utspelet välkomnades omedelbart av finansminister Magdalena Andersson, S, som menade att det var både "intressant" och "ansvarstagande".

– Det är intressant att de säger att de är beredda att samarbeta över blockgränserna. Inte minst att de säger att det inte behöver vara med andra allianspartier utan kan tänka sig andra konstellationer, sa finansminister Magdalena Andersson, S, då.

Inte lika intresserade i dag

Nu rapporterar Aftonbladet att Jan Björklund kort därefter, den 24 november, besökte statsministerns bostad efter en inbjudan om lunch. De två toppolitikernas respektive pressekreterare bekräftar för tidningen att mötet har ägt rum.

– Statsministern träffade Jan Björklund över en lunch för att diskutera aktuella politiska frågor, säger Löfvens pressekreterare Erik Nises till Aftonbladet.

Huruvida utvecklingen har gått framåt sedan dess är oklart.

– I dag verkar regeringen inte lika intresserade av samarbete, säger en källa till Aftonbladet.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag