Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Jämtin skarpt kritisk mot partikamraterna

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Carin Jämtin riktar skarp kritik mot partikamraterna i Skåne.
Foto: Lisa Mattisson Exp

STOCKHOLM. Socialdemokraternas partisekreterare Carin Jämtin riktar skarp kritik mot partikamraterna i Skåne efter rävspelet kring Region Skånes nya budget då partiet röstade på Sverigedemokraternas budgetförslag.

För att få igenom sin egen budget taktikröstade S och MP i Skånes regionfullmäktige i en första omgång på SD:s budget mot Alliansens. Men det ses inte med blida ögon hos den socialdemokratiska partiledningen.

– Risken är att man öppnar för att det är okej att rösta på en sverigedemokratisk budget. Det är inte okej. Vi har ett helt annat budgetförslag och en helt annan politik. Därför är det ett olämpligt beteende, säger Carin Jämtin till Ekoredaktionen.

Bakgrunden är SD:s vågmästarroll i Skåneregionen – på samma sätt som i riksdagen – och att partiet i förväg vägrade att avslöja hur det skulle rösta i när budgeten skulle klubbas.

Regionstyrelsens ordförande Henrik Fritzon (S) anklagade SD:arna för att ha tagit hela Skåne som gisslan och försvarade taktikspelet:

– Det var inte vi som började med fulspel, sade han enligt Sydsvenskan.

Någon förståelse möts han dock inte av från Carin Jämtin.

– Jag tror att man förstår att det är mycket olämpligt även om det är ett spel, vilket jag också tycker är tveksamt, säger hon.

TT har förgäves sökt Henrik Fritzon för en kommentar.

TT

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.