Foto: Sven Lindwall
 Foto: Sven Lindwall

Jämtin: Det är en lång väg tillbaka

Publicerad
Uppdaterad
Ett enigt verkställande utskott stöder partiledaren Håkan Juholt i hans beslut att sitta kvar.
Det hävdade partisekreterare Carin Jämtin efter det sex timmar långa mötet.
- Det är en lång väg tillbaka, men vi är beredda att gå den vägen, sade hon.
Vid en presskonferens efter mötet i Socialdemokraternas verkställande utskott sade partisekreterare Carin Jämtin att Juholt själv vill ge sig ut i landet och diskutera med väljare samt internt inom partiet.
– Vi stöder honom i det beslutet. Jag stöder honom och VU enigt stöder honom i det beslutet, och det gör vi för att vi har förtroende för vår partiordförande, säger hon.
Jämtin menade att partiet inser allvaret i situationen och att det var därför mötet i VU blev så långt – sex timmar.
– Vi inser också att det är en lång väg tillbaka. Det är en lång väg tillbaka för att återvinna förtroendet för oss som parti och för de idéer vi jobbar för. Det är en lång väg tillbaka, men vi är beredda att gå den vägen.

"Mycket allvarligt"

Nästa gång VU sammanträder är den 10 november.
– Då får vi självklart ha ett nytt sammanträde, som också det kommer att vara mycket allvarligt.
Carin Jämtin betonar dock att dagens beslut i VU inte gäller för all framtid.
– Nej, vi har fattat ett beslut i dag och det är att vi stöder partiordförandens beslut om att åka runt i Sverige, prata med medlemmar, prata med väljare. Det gör vi för att vi har förtroende för honom. VU:s beslut är inte tidsbundna.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag