Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Jämtin ångrar sig - vill inte längre ha muslimsk helgdag

Carin Jämtin lanserade idén om en muslimsk helgdag. Foto: Emil Nordin
Carin Jämtin lanserade idén om en muslimsk helgdag.
Nu tar hon tillbaka utspelet.
- Vi har det bra med de helgdagar vi har i Sverige. Det är den socialdemokratiska åsikten och den tänker jag också driva, säger Socialdemokraternas partisekreterare i Ekots lördagsintervju.
Carin Jämtins förslag kom i en intervju med Svenska Dagbladet. I intervjun la hon fram att man skulle kunna göra den muslimska högtiden Eid till till en svensk helgdag, eftersom att "helgdagarna borde spegla att vi är olika".
– Nästan alla våra helgdagar, förutom midsommar och första maj, är religiöst kristet betingade. Sverige är i dag ett multikulturellt samhälle, och det är verkligen värt att titta på hur man kan göra, sa Jämtin till Svenska Dagbladet.

"Tagit lärdom"

Utspelet fick stor uppmärksamhet, men nu har Carin Jämtin ångrat sig.
– Vi vill inte ha fler helgdagar och vill därmed inte göra Eid till helgdag heller. Vi har bra med de helgdagar vi har i Sverige. Det är den socialdemokratiska åsikten och den tänker jag också driva, säger Carin Jämtin i Ekots lördagsintervju.
Carin Jämtin säger att hon har tagit lärdom av det som hänt.
– Jag ska bara resonera högt i direktsändning när jag vet att jag själv kan klippa av meningarna på riktigt. Det får jag lära mig av det här, säger hon.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!