Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

James Bulgers mamma om anklagelserna efter mordet

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
James Bulger mördades av två 10-åriga pojkar 1993.
Jon Venable är en av pojkarna som lurade bort James Bulger.
Foto: AP / AP PA
Robert Thompson var den andra.
Foto: / AP POLICE VIA PA
Bild på James Bulger från shoppingcentret.
Foto: / AP PA

Denise Fergus slår tillbaka mot "sjuka" anklagelser på sociala medier. 

Användare hävdar att hon låtit sin son James Bulger, 2, springa runt på shoppingcentret i England, innan han torterades till döds, uppger Mirror.

I torsdags släpptes dokumentären James Bulger: A Mother's Story om den tvååriga brittiska pojken som kidnappades och mördades för 25 år sedan i Liverpool, England.

Den 12 februari 1993, lockade två tioåriga pojkar med sig James Bulger från sin mamma i ett shoppingcenter till ett närliggande järnvägsspår. Där kastade pojkarna tegelstenar och sparkade tvååringen som även fick ta emot slag i huvudet med ett järnrör. 

James Bulger hittades två dagar efter det brutala mordet. 

Fallet väckte stor ilska bland britterna. De tioåriga pojkarna Jon Venables och Robert Thompson som dömdes för mordet och landets lagar ändrades så att de unga pojkarna kunde dömas. 


LÄS OCKSÅ: Mamman till den mördade tvååringen: ”Slog i botten”.  


"De är bara sjuka"

Dokumentären har nu rört upp känslor igen och kommentarer på sociala medier har strömmat in. 

En del användare har hävdat att James Bulgers mamma, Denise Fergus, låtit tvååringen springa runt på shoppingcentret. Påhopp som fått henne att må dåligt, uppger Mirror.

Denise Fergus skriver på Facebook: "Jag kan bara säga att jag inte mått bra under de senaste veckorna, och har därför inte gjort några intervjuer.... men jag kommer att ge min version när jag känner mig bättre". 


LÄS OCKSÅ: James Bulgers mördare gripen igen – misstänks för barnpornografibrott


De negativa kommentarerna beskriver hon som sjuka. 

"De få personer som skrivit negativa kommentarer är inte värda att kommentera. De är bara sjuka". 

Men responsen har inte bara varit negativ. Denise Fergus har även blivit överväldigad av det stora stödet som hon fått efter dokumentären, uppger Mirror.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.