Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Jamee, 25, avslöjar drogens sanna ansikte med hjärtskärande bilderna

Dennis Lindqvist dog i överdos, 22 år gammal. Nu berättar lillasystern Jennifer och mamma Michaela om sorgen med att förlora Dennis droger och missbruk.
För Daily Mail beskriver Jamee sin barndom som ”oerhört tuff” och droger, sex och alkohol blev snabbt ett vanligt inslag i vardagen.Foto: Jamee Valet / The Addict's Diary

Blott 13 år gammal testade Jamee Valet, 25, droger för första gången.

Åren som följde var 25-åringen fast i ett drogberoende.

Nu delar hon med sig av starka bilder som visar drogens ansikte, skriver Daily Mail.

Amerikanska Jamee Valet, 25, var 13 år gammal när hon för första gången rökte cannabis.

För Daily Mail beskriver hon sin barndom som ”oerhört tuff” och droger, sex och alkohol blev snabbt ett vanligt inslag i vardagen.

När Jamee Valet var 15 år gammal dejtade hon en kille som fick henne att börja ta olika tabletter som bland annat morfin och det smärtstillande vicodin. 

– Allting gick väldigt snabbt och opiater blev min bästa vän, säger Jamee Valet till Daily Mail. 

”Visste inga gränser”

Två år senare, när Jamee Valet hade fyllt 17 år, blev hon våldtagen av två män under samma kväll. Två månader efter det introducerades hon till heroin för första gången.

– Jag var traumatiserad och deprimerad efter våldtäkterna och det första jag gjorde när jag gick ut genom dörren var att stöta på en snubbe, säger Jamee Valet till Daily Mail. 

Hon följde med mannen tillbaka till hans hem. Jamee Valet menar att det fanns ”så många droger” och att mannen ”fortsatte att ge henne hela natten”.

– Jag visste inga gränser, jag minns att jag spydde och tog sedan mer och sen spydde jag och tog med.

Jamee fastnade sedan i ett heroinmissbruk och senare även metamfetamin. Hon började även stjäla för att få tag på droger och vid 19 års ålder greps hon för första gången.

Totalt greps hon sex gånger och satt även i fängelset vid ett tillfälle. Där försökte hon begå självmord.

– Självmord var min enda väg ut. När jag satt i fängelse kunde jag inte använda droger för att glömma och mina livsval började göra sig påminda, säger Jamee.

Har varit drogfri i ett år

Jamee åkte sedan in på rehab och var drogfri i nio månader innan hon fick ett återfall. Hon åkte då in på rehab igen och där träffade hon sin nuvarande partner Jake.

Efter att ha kämpat med flera återfall har nu Jamee varit drogfri i ett års tid. Hon har nu tagit examen och nyligen delade hon med sig av hjärtskärande bilder som visar skillnaden mellan sitt drogberoende jag och sitt drogfria jag.

https://www.facebook.com/TheAddictsDiary/photos/a.1612747468845280/2584747461645271/?type=3&__xts__%5B0%5D=68.ARDqfsLHSjIbPCZEmO4ZtbzIyI20kD_wbfoXToto0X7WS3cG9yY95bKuHgp4OTVK7ZuSbDfXCnfTpTxbI1XEg7XK1Wb2xrgc261RSnNtb1hflNE-2VUp23RBp_BK_9PS0VFQvQQdl0Jk0IBWnSLyXyrDrqpQ-CfEGFQTLwP8tXDf70xGr-DNQ9-QL4m47lTqJob2hmZxQVE02HEvbD-nryjYscQJC_vDPCeH4Hac_iueR63p6bQebO7t8570sZo1UxVtTKqDe7WEAUsXCitNkaTshUxgcGgUdqy97gFVTXGgedAJARF1n_qIWnYFwNsgIXzl3hjmGhy0e3Znw6mFSzOcazuZ&__tn__=-R

I dag arbetar hon som byggarbetare men drömmer om en karriär inom hudterapeut. Samtidigt jobbar hon på att laga relationen med sin familj.

– Familjen var en stor förlust för mig när jag var beroende. Jag kämpar för att förtjäna deras tillit och vinna tillbaka min plats, säger Jamee Valet till Daily Mail.

Barnstjärnan från ”Lilla Jönssonligan” blev heroinmissbrukare

Rollen i Lilla Jönssonligan var början på ett liv med droger.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.