Jaktledaren: "Bara väntat på att något ska hända"

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Den 55-årige mannen var ute och jagade älg när han blev anfallen av en björn. Björnen på bilden är dock en annan.
Foto: Suvad Mrkonjic

Den 55-årige mannen var ute och jagade älg när han blev anfallen av en björn.  

Nu oroar sig hans jaktkompisar för det ökande antalet rovdjur i området.  

- Vi har bara väntat på att de skulle hända någonting, säger Per Säll, jaktledare i Utibygdens jaktlag.  

Det var på lördagseftermiddagen som en man skadades efter att ha blivit biten av en björn när han var ute och jagade älg. 

 Tack vare mannens jaktkompisar kunde räddningstjänsten hitta honom när han låg skadad i skogen. Jägaren vårdas nu på sjukhuset och hans skador är i nuläget okända. 

"Mer rovdjur"

 - Det är tragiskt när det blir så där. Men det är tyvärr sådant som kan hända, säger Per Olsson, jaktledare i Hanebo Södra jaktlag, till Expressen.se. 

 Enligt Per Säll har rovdjuren blivit allt fler i området - och så sent som på lördagsmorgonen gjorde man sex vargobservationer i området. 

 -Vi har haft flera björnobservationer den senaste tiden. Vi har bara väntat på att de skulle hända någonting, säger Pär Säll, jaktledare i Utibygdens jaktlag. 

 Nu har det gått så långt att de boende i området börjat dra sig för att gå ut i skogen. 

 - De börjar komma in på bebyggelser och det vill man inte gärna. Folk i allmänhet vill inte gå ut i skogen för att de är rädda för att det finns rovdjur i skogen, säger Pär Säll som skulle vilja se en utökad jakt för att komma åt problemet.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.