Jäklar, vad han mäklar

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Rekordmäklaren Peter Eliases tränar ofta på gym. "Det gäller att ha god fysik för att orka jobba så här hårt".
Foto: MONTGOMERY / SCANPIX HENRIK

Rekordmäklaren Peter Eliases drog förra året sannolikt in mer i arvode än någon annan fastighetsmäklare i hela Sverige har gjort tidigare. Men så är han också flitig som en myra.

26-årige Peter Eliases gillar inte att ligga och jäsa på sofflocket. Han arbetar 12 till 14 timmar om dagen sex dagar i veckan. Och fliten har lönat sig - rejält. Förra året drog han in 7,1 miljoner kronor i mäklararvode, netto, till sin arbetsgivare, mäklarbyrån Notar. Enligt Dagens Industri kan det vara ett nytt präktigt svenskt rekord.

Tre bostäder i veckan

 - Jag har lyckats på grund av hårt arbete. Mängden objekt är också viktigare än att sälja de dyraste objekten, säger Peter Eliases.  I snitt sålde han nästan tre bostäder i veckan förra året. Totalt 122 lägenheter för sammanlagt 200 miljoner kronor.  - Det blir väl runt 100 telefonsamtal om dagen i budgivningarna och minst fyra visningar en söndag.  Har du blivit rik?  - Jag har så jag klarar mig.  Har du någon flickvän?  - Nej.  Kanske för att du jobbar för mycket?  - Kanske det, ha ha. Men jag ser ingen anledning att trappa ned.  Vad får dig att känna dig nöjd som mäklare? Säljaren vill ju sälja till så högt pris som möjligt?  - Både köparen och säljaren ska känna sig lika omhändertagna.  Vad tror du om bostadspriserna under 2007?  - Jag tror på en försiktig uppgång både i centrala stan och i närförort.  Hur ser ditt eget drömboende ut?  - Jag bor i en tvåa på Södermalm men vill gärna bo i villa i Enskede.

FAKTA

Fastighetsmäklare
En fastighetsmäklare i Stockholm drar normalt in mellan 1,5 till 2,5 miljoner kronor i arvode under ett år.
Ytterst få ligger över fyra miljoner kronor.
Normalt får en enskild mäklare behålla mellan 15 till 30 procent av de intjänade arvodena.

Källa: Dagens industri

Du har kommit till Stockholm City, den nya lokala editionen på Expressen.
se.

Här rapporterar vi om senaste nytt i Stockholm och blandar det med nöjeskalendern Citykollen, lokal-tv och en rad nya tjänster.
Har du ris eller ros? Är det något som saknas eller kunde göras bättre? Mejla oss på stockholmcity@ expressen.
se

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.