Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Jagas av polisen – söker hjälp på dejtingappar

Benjamin Obadiah Foster jagas av polisen.
Foto: Grant Pass-polisen

36-årig Benjamin Obadiah Foster jagas av polis efter att han ska ha hållit en kvinna fången och torterat henne.

Nu varnar polisen för att 36-åringen är aktiv på dejtingappar för att lura till sig hjälp eller hitta nya offer, skriver NBC.

Foster dömdes redan 2019 för ett liknande brott då han höll sin dåvarande flickvän fången i en lägenhet i Las Vegas i två veckor men släpptes nyligen på fri fot.

Nu misstänks han för mordförsök efter att en kvinna i tisdags hittats bunden, medvetslös och nära döden i delstaten Oregon i USA. Hon vårdas nu med allvarliga skador.

Fick hjälp av 68-årig kvinna

Polisen jagar 36-åringen dygnet runt och var nära att fånga honom i torsdags när man stormade en bostad cirka tre mil norr om staden Grant Pass där kvinnan hittades. Med hjälp av en 68-årig kvinna – som greps och misstänks för skyddande av brottsling – kom Foster undan och är fortfarande på fri fot.

Grant Pass-polisen varnar nu för att Foster fortsatt använder dejtingappar för att ”ta kontakt med ovetande individer som kan bli lurade till att hjälpa den misstänkte att fly.” Polisen varnar också för att han potentiellt kan leta efter nya offer via apparna.

Polischefen i Grant Pass, Warren Hensman, säger till NBC att det är ”extremt oroväckande” att Foster är på fri fot och inte sitter bakom lås och bom efter domen 2019.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.