Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Jägare i Dalarna vill skjuta fler lodjur

Jägareförbundet i Dalarna vill närapå fördubbla antalet lodjur som får fällas i årets jakt.Foto: NTB/Scanpix

Jägareförbundet i Dalarna vill närapå fördubbla antalet lodjur som får fällas i årets jakt, rapporterar Dala-Demokraten.

Länsstyrelsen har beslutat att 15 lodjur får skjutas i Dalarna i jakten som inleds den 1 mars och pågår som längst till den 31 mars. Förbundet vill att 28 djur ska få fällas i södra och mellersta Dalarna, medan det inte ska jagas några lodjur alls i de norra delarna av länet.

I sin överklagan uppger Jägareförbundet att länsstyrelsens beslut bygger på bristfälligt och felaktigt underlag.

Enligt Svenska jägareförbundets tidskrift Svensk Jakt får totalt 49 lodjur skjutas i mellersta förvaltningsområdet, där Dalarna ingår, 14 får skjutas i södra förvaltningsområdet. Beslut om hur många lodjur som får fällas i norra förvaltningsområdet har inte tagits än. Det beslutet brukar komma i februari.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.