Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Jägare fann lik i skogen

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Polisens tekniker har under två dagar arbetat med ett likfynd som gjorts i skogen utmed länsväg 224, åtta kilometer söder om Gnesta.
Foto: KARLSSON ULF

De två jägarna var ute och förberedde höstens jakt när de gjorde likfyndet.

Polisen misstänker mord - och pusslar nu ihop benresterna för att identifiera den nedgrävda kroppen.

En bit in i skogen, bara ett stenkast från länsväg 224 utanför Gnesta, hittades gravplatsen. - Det var två jägare som i tisdags var ute för att rekognisera inför höstens älgjakt som gjorde fyndet, säger Hans-Erik Åkerlund, vid polisen i Södermanland. - Det var en ren tillfällighet. De såg benbitar som liknade människoskelett som stack upp ur marken, polisen kom dit och spärrade av området.

Ska identifieras

 Under hela gårdagen arbetade tekniker med att lägga pussel av skelettdelarna de grävt fram. På plats i skogen lades benbitarna upp på en skiva för att lättare överblicka vilka delar som hittats. Nu inleds arbetet med att koppla ihop skelettfyndet med de senaste årens försvinnanden - både i Södermanland och de angränsande länen. - Vi arbetar ganska förutsättningslöst med att fastställa likets identitet. Vi vet i nuläget inte ens om det är en man eller kvinna, säger Johan Levin, presstalesman vid polisen i Södermanland.

Tidigare likfynd i närheten

 Enligt uppgift hittades alla likdelar i en och samma grav. Man misstänker att kroppen varit begraven i minst två år. Förra våren begravdes likdelarna efter en 50-årig man i närheten av den aktuella fyndplatsen. Den 50-åriga mannen och gårdagens likfynd kan alltså ha begravts under samma tidsperiod. Polisen ville i går kväll inte kommentera sambandet mellan de två likfynden.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.