Blev arg. Thorsten Flinck fick förklara attacken mot sin 21-åriga flickvän i rätten i går. Syftet var att hon skulle bli rädd. Till Expressen berättar han efteråt: Det handlade om knuffar"
Blev arg. Thorsten Flinck fick förklara attacken mot sin 21-åriga flickvän i rätten i går. Syftet var att hon skulle bli rädd. Till Expressen berättar han efteråt: Det handlade om knuffar"

"Jag ville bara att hon skulle bli rädd"

Publicerad
Uppdaterad
Flickvännen bad Thorsten Flinck, 44, att lämna hennes mammas lägenhet. Då blev skådespelaren rasande.
I går stod han inför rätta, åtalad för att ha dödshotat den 21-åriga kvinnan, knivskurit henne i ansiktet, slagit och sprutat ketchup över henne.
Thorsten Flinck stod i går inför Stockholms tingsrätt, åtalad för misshandel, olaga hot och ofredande. - Thorsten var mycket arg och aggressiv, berättade den 21-åriga exflickvännen om lägenhetsbråket våren 2004. Skådespelaren ska enligt åtalet först ha slagit kvinnan med en senapsflaska och sprutat ketchup i hennes ansikte.

Hotade sticka ut ögonen?

Flinck ska även ha hotat att döda flickvännen och sticka ut hennes ögon med en bordskniv. När kvinnan försökte ta kniven från honom skars hon i pannan. - Syftet var att hon skulle bli rädd. Jag tror hon kände sig förnedrad, förklarade Thorsten Flinck i rätten. Thorsten Flinck förklarar händelsen med att han mådde oerhört dåligt efter det att hans mentor och vän skådespelaren Keve Hjelm gått bort.

"Vi umgås fortfarande"

- Givetvis är allt som hänt olyckligt. Jag är en kvinnobeskyddare. Jag skulle aldrig misshandla någon. Det handlade om knuffar. Jag sörjde, hade inte sovit på tre dygn, druckit alkohol och tagit tabletter. Jag och den här kvinnan umgås fortfarande, förklarar han för Expressen efter rättegången. Dom kommer 14 oktober.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag