I gårdagens "Uppdrag granskning" i SVT vittnar kockar, barnskötare och förskolechefer om den mörka bilden av Hälsans förskola i Stockholmsområdet.
De berättar om personalbristen och den ansträngda budgeten - som framför allt går ut över elevernas mat.
- Jag kom till förskolan en morgon och då visade det sig att barnen fick vatten och hårt bröd till frukost. Och nu pratar vi om väldigt små barn. Jag reagerade jättestarkt på det, säger den tidigare verksamhetschefen, som vill vara anonym, i programmet.
Grundarna äter sushi
När Expressen når styrelseledamöterna och grundarna av förskolan, Bijan Fahimi och Narges Moshiri, ska de precis äta lunch i Stockholms innerstad.
- Vi ska äta sushi, säger Narges Moshiri.
Men barnen får hårt bröd och vatten?
- Att det skulle vara lunch med knäckebröd och vatten har aldrig förekommit. Men vi erkänner att vi borde ha lyssnat på problemen tidigare. I Nacka skulle vi ha lagt ner verksamheten. Där hade den stora brister, säger Bijan Fahimi.
Jannika Drugge tog sin 13 månader gamla son Julian till Hälsans förskola i Nacka 2009. Det tog inte lång tid innan hon insåg att något var fel.
- Jag började förstå när min son inte hade bytt blöjor på hela dagen. När jag kom och hämtade honom var han full med stenar, sand och var alldeles blöt, berättar hon för Expressen.
"Åt knäckebröd utan pålägg"
Hon valde förskolan på grund av dess fokus på hälsa och "hälsosam kost", som de skriver i sin årsredovisning.

- Men så var det inte. Barnen satt och åt knäckebröd utan pålägg och vatten när vi hämtade dem. Sedan fick de aldrig ta mer om de fortfarande var hungriga. Det räckte bara till en portion för varje unge, säger Drugge.
År 2011 lades verksamheten i Nacka ner, men Hälsans förskola fortsätter expandera och har i dag åtta förskolor i Uppsala och Stockholm.
Under 2011 och 2012 gjordes en sammanlagd vinst på åtta miljoner kronor. Trots det berättar en före detta kock för "Uppdrag granskning" att hon fick nio kronor per elev och dag till maten.
Maria Vallenor, som tidigare arbetade på Hälsans förskola i Älvsjö, håller med om den strama matbudgeten.
- Det första de gjorde var att dra in på maten. Vi fick bara köpa det absolut billigaste, säger hon till Expressen.
Nekar till problemen

Ägaren Bijan Fahimi säger dock att det inte stämmer att man skurit ner på vare sig personal eller maten. Problemet var bara i Nacka, menar han.
Men en kock i Älvsjö berättar att matbudgeten var ansträngd även där?
- Det stämmer inte. Det nekar jag till, säger Bijan Fahimi.
Ni redovisade en vinst på åtta miljoner kronor under två år. Vart har de pengarna gått?
- Vi har återinvesterat mycket mer än vad vi har haft i vinst. Vi har lagt 20 miljoner kronor på att rusta upp våra skolor. Bilden av att vi struntat i kvaliteten stämmer inte.
Vad vill du säga till föräldrarna vars barn gick i Nacka?
- Jag är väldigt ledsen för den verksamheten. Jag ångrar mig att vi inte lade ner den och jag ber om ursäkt till de föräldrar som känner sig besvikna.
Efter intervjun går han tillbaka in på huvudkontoret för att äta lunch med kollegerna.